Cum elimini tartrul fără a merge la stomatolog

Tartrul reprezintă piatra care se formează pe suprafața dinților și este un depozit organo-mineral, care apare atât la dinții de lapte, cât și la cei permanenți sau cei puși. Culoarea variază, de la galben deschis la maro, și apare, în general, la persoanele cu o igienă orală precară.

09 sept. 2014, 11:08
Cum elimini tartrul fără a merge la stomatolog

Spălatul pe dinți și folosirea aței dentare nu sunt de ajuns pentru a înlătura placa dentară și tartrul. Află cum poți avea dinți sănătoși în mod natural.

Atunci când mănânci, particule de mâncare sau de zahăr rămân între dinți, iar singura metoda prin care le poți înlătura este să te speli pe dinți după fiecare masă. În caz contrar, resturile rămân acolo, iar cu timpul se transformă într-o placă plină de bacterii, care se întărește și devine tartru.

Citeşte şi Cum poţi să scapi de carii fără să mergi la dentist

Tartrul și placa bacteriană sunt extrem de nocive pentru dinții, duc la apariția cariilor și distrug smalțul dinților. Acest depozit organo-mineral este de două tipuri: supragingival, unde poate fi observat, și subgingival, care nu se vede cu ochiul liber. Acesta din urmă este cel mai periculos și poate duce chiar la pierderea dinților, dacă nu este înlăturat.
 
Metode naturale de înlăturare a tartrului

Poți folosi câteva remedii naturale pentru înlăturarea tartrului. O dată pe săptămână, spală-te pe dinți cu un amestec din 3 linguri de bicarbonat de sodiu și o lingură de sare. Această soluție nu va înlătura, însă, tartrul subgingival.

Mai multe metode de a scăpa de tartrul fără detartraj pe Unica.ro.


loading...