Cum este preparat salamul. Iată ce ingrediente periculoase poate conţine

Mezelurile și preparatele din carne sunt extrem de gustoase și aproape că nu lipsesc din alimentația românilor, deși specialiștii în nutriție spun despre ele că sunt extrem de nocive.

RomaniaTV.net
15 ian. 2016, 09:55
Cum este preparat salamul. Iată ce ingrediente periculoase poate conţine

Unul dintre mezelurile frecvent consumate este salamul, ale cărui ingrediente variază de la producător la producător. Însă, câți dintre noi știm cum este preperat salamul și ce ingrediente intră în compoziția acestuia?

Cum este preparat salamul – selectarea și tranșarea cărnii

Angajații fabricii sortează carnea şi o taie în bucăţi de mărimea unei mandarine. Practic, se alege carnea roşie, sau slabă de pe toate părţile anatomice ale scroafei. Se foloseşte mai multă sau mai puțină grăsime, în funcție de producător și calitatea salamului.

Citeşte şi  Avertisment de la Protecţia Consumatorilor: Evitaţi aceste mezeluri

În general, salamurile de o calitate îndoielnică conțin foarte multă grăsime, mai exact grăsime multă, șorici mult și foarte multe grăsimi saturate care îngrașă și cresc nivelul colesterolului.

În cazul altor salamuri, de exemplu, se foloseşte doar carne de scroafă pentru că este mai dură şi potrivită pentru mezelurile crud uscate.

Cum este preparat salamul – salamul uscat este pus la zvântat

După ce carnea a fost tăiată cuburi, se pune câteva ore bune la uscat, la deshidratat, într-o încăpere extrem de ventilată, unde aerul rece iese cu presiune foarte mare din zeci de conducte.

Citeşte continuarea pe click!sănătate.ro