Cum este recomandat să păstrăm banii pe timp de război. Sfatul analiştilor financiari

Adrian Negrescu, analist financiar, ne spune cum e recomandat să ne ţinem economiile în timpul războiului ce are loc la graniţa României. Este indicat să-i ţinem în euro sau în lei, acasă sau la bancă? Află în articolul de mai jos.

21 mart. 2022, 19:19
Cum este recomandat să păstrăm banii pe timp de război. Sfatul analiştilor financiari

Cum este recomandat să păstrăm banii pe timp de război. Analistul Adrian Negrescu recomandă românilor să-şi ţină economiile la bancă, însă spune că totul depinde de situaţia fiecăruia.

Cum este recomandat să păstrăm banii pe timp de război

Adrian Negrescu spune că dacă dispunem de o sumă mică de bani, este indicat să-i ţinem acasă, în lei, deoarece este este foarte probabil ca în perioada imediat următoare să avem nevoie de ei.

Citeşte şi Lovitură pentru români. Preţul energiei pe bursă în februarie, de patru ori mai mare decât anul trecut

„Depinde de situaţia fiecăruia: dacă toate economiile sunt de 1.000 de lei, îi ţinem în lei, nu îi schimbăm, pentru că probabil îi vom folosi în perioada următoare, având în vedere creşterea preţurilor la energie, gaze, curent.

De asemenea, taxe, impozite, totul plătim în lei. Dacă mai şi câştigăm în lei, atunci rămân în moneda naţională. În mod normal, banii economii îi ţinem la bancă, dar dacă avem nevoie de bani de la lună la alta, îi ţinem acasă, pentru că îi vom folosi”, a explicat Adrian Negrescu la Antena 3.

Referitor la investiţii, analistul spune că cel mai indicat ar fi să depunem economiile în titluri de stat, pentru a ne bucura de o dobândă mai bună.

„Ca să obţinem profit dacă depunem la bancă, spre exemplu, 1.000 de lei, îi putem depune şi ca titluri de stat, unde dobânda e de 5,5%. În criptomonede, nu recomand decât pentru cei care se pricep, pentru că se pot pierde bani foarte repede, iar la bancă primeşti dobândă 2-3% maxim.  În aur se câştigă, dar pe termen lung. Şi la bursă merită, dar doar pe acţiunile care ţin de utilităţi, în principal”, a mai explicat Negrescu.

Citeşte şi Se scumpesc iar creditele românilor. Indicele ROBOR la trei luni a ajuns vineri la 4,39% pe an