Cum eviţi blocajele de pe Valea Prahovei. Cele mai bune rute alternative pentru a nu-ţi petrece vacanţa blocat în trafic

Staţiunile montane de pe Valea Prahovei se numără printre destinaţiile preferate de vacanţă ale românilor, însă drumul până la acestea se poate transforma într-un coşmar din cauza aglomeraţiei care se formează în special la sfârşit de săptămână pe DN1.

12 iun. 2022, 15:46
Cum eviţi blocajele de pe Valea Prahovei. Cele mai bune rute alternative pentru a nu-ţi petrece vacanţa blocat în trafic

Din acest motiv, e bine să ştii din timp cum să eviţi blocajele de pe Valea Prahovei, pentru a nu-ţi petrece începutul de vacanţă blocat în trafic. Indiferent de sezon, blocajele de pe Drumul Naţional 1 au devenit un calvar pentru şoferii care se îndreaptă spre staţiunile montane.

Pentru a decongestiona traficul, poliţiştii le recomandă tuturor şoferilor să ia în calcul şi varianta DN1A: Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele. De asemenea, din zona Bran – Moieciu se poate pleca spre București pe DN73 Brașov – Pitești – autostrada A1 Pitești – București, conform Centrului Info Trafic.

Citeşte şi: Marcel Boloş îi taie elanul lui Sorin Grindeanu. „Dacă cei de la Ministerul Transporturilor realizează 419 km de autostradă asumaţi prin PNRR, vor fi declaraţi eroi naţionali”

Cum eviţi blocajele de pe Valea Prahovei. Cele mai bune rute ocolitoare

Ruta 1:

București – Pitești – Câmpulung – Bran – Brașov
Lungime: 278 km
Durata estimativă: aproape 4 ore

Ruta 2: București – Ploiești – Vălenii de Munte – Cheia – Brașov
Lungime: 179 km
Durata: 3 – 3,5 ore

Ruta 3: București – Târgoviște – Dragoslavele – Rucăr – Dâmbovicioara – Ciocanu – Șirnea – Fundata – Bran – Brașov
Lungime: 209 km
Durata: 3 – 3,5 ore

Ruta 4: București – Târgoviște – Fieni – Moreni – Sinaia – Brașov
Lungime: 188 km
Durata: 3 – 3,5 ore

Ruta 5: București – Vălenii de Munte – Cerașu – Tabla Buţii – Brașov
Lungime: 190 km
Durata: 4-5 ore
Traseu recomandat doar pentru mașini de teren. Trebuie evitat pe ninsoare!

Ruta 6: București – Ploiești – Câmpina – Valea Doftanei – Pasul Predeluş – Săcele – Brașov
Lungime: 173 km
Durata: 4 – 4,5 ore
Traseu recomandat pentru SUV-uri

Înainte de a porni la drum, şoferii sunt sfătuiţi să se informeze despre condiţiile meteo şi să achite taxa de drum (rovinieta) pentru a nu încasa amenzi.

Citeşte şi: Autostrada Comarnic – Brașov, departe de realitate. Problemele recunoscute de CNAIR. „Va fi foarte greu de construit. Se profilează tunele de 30 km prin munte”