Marcel Boloş îi taie elanul lui Sorin Grindeanu. „Dacă cei de la Ministerul Transporturilor realizează 419 km de autostradă asumaţi prin PNRR, vor fi declaraţi eroi naţionali”

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, susţine că este "foarte grea" misiunea Ministerului Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, de a realiza peste 400 de kilometri de autostradă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

04 iun. 2022, 12:00
Marcel Boloş îi taie elanul lui Sorin Grindeanu. „Dacă cei de la Ministerul Transporturilor realizează 419 km de autostradă asumaţi prin PNRR, vor fi declaraţi eroi naţionali”

Marcel Boloş este de părere că Sorin Grindeanu şi angajaţii Ministerului Transporturilor vor fi „declaraţi eroi naţionali” dacă vor realiza obiectivul asumat prin PNRR.

„Eu ştiu că Ministerul Transporturilor are o abordare pro-activă şi, într-adevăr, au o misiune foarte grea, acest lucru este de departe limpede. Pentru dumnealor 419 kilometri de autostradă, dacă îi realizează, pot fi declaraţi eroi naţionali”, a afirmat Marcel Boloş într-un interviu acordat Antena3, conform News.ro.

De asemenea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a vorbit şi despre absorbţia fondurilor europene în România, avertizând că peste două mii de proiecte se află în riscul de a nu fi terminate la termen.

„În cel mai rău caz, să apelăm la instrumentul nou pe care ni-l oferă Comisia Europeană, acela care este legat de fazarea proiectelor, adică împărţirea lor în mai multe etape de implementare, astfel încât să putem să salvăm proiectele iar pe bugetul care a rămas după fazarea proiectelor, să găsim soluţii rapide pentru ca România să nu fie în pericol de a pierde în momentul de faţă peste 10 miliarde de euro. Din estimările pe care le avem, între 2 şi 3000 de proiecte sunt în această situaţie de a fi fazate şi mă refer aici la cele mai multe proiecte care se implementează prin Programul Operaţional Regional”, a mai declarat ministrul Marcel Boloş, conform sursei citate.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu pune condiţii pentru a evita vânzarea TAROM. „Trebuie să aibă doar 600-700 angajați. Au dublu”

Reacţia lui Marcel Boloş vine în contextul în care ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat săptămâna trecută că România nu a semnat niciun contract pentru realizarea infrastructurii rutiere asumate prin Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă (PNRR), cu o singură excepţie – un tronson din autostrada Transilvania.

Întrebat câţi kilometri de autostradă va reuşi România să construiască din cei asumaţi prin PNRR, ministrul răspunde: „Sper ca toţi”.

Citeşte şi: Grindeanu, despre candidatul PSD la Preşedinţie: Mircea Geoană „ar fi un candidat redutabil”