Cum eviţi cozile de maşini de la trecerea pe Podul de la Feteşti

În sezonul concediilor tot mai mulţi turişti aleg litoralul românesc pentru a se relaxa, însă drumul spre mare le poate fi îngreunat de cozile care se formează la intrarea pe Podul de la Feteşti.

RomaniaTV.net
24 iul. 2015, 09:10
Cum eviţi cozile de maşini de la trecerea pe Podul de la Feteşti

CNADNR reaminteşte faptul că tariful de trecere de la staţia de taxare Feteşti se poate face prin SMS sau prin plata la benzinării.

Mai exact, poţi trece prin benzile semnalizate cu mesajul „e-Tarif”, fără a mai sta la coadă pentru a plăti cash la staţia de taxare dacă achiţi tariful la benzinăriile care aparţin OMV, Petrom, Mol sau Rompetrol sau trimiţi un SMS la numărul 7577 (număr valabil în reţelele Orange, Vodafone, Telekom Mobile sau RCS&RDS).

Pentru a nu se crea confuzii în privința achitării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor între Fetești și Cernavodă) prin intermediul SMS, CNADNR SA descrie în continuare pașii pe care un utilizator trebuie să-i urmeze:

1 – se trimite la 7577 textul care conține numărul de înmatriculare și categoria tarifară corespunzătoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4). Exemplu pentru autoturism: B54AJV 1;

2 – se va primi un mesaj prin care se cere să se confirme achiziția (mesajul va conține informații detaliate despre achiziție, inclusiv costul total);

3 – pentru confirmarea achiziției, se trimite la numărul 7577 un mesaj cu textul DA, ulterior primirii mesajului de la pasul 2 în maxim 3 ore;

4 – se va primi un mesaj de confirmare a achiziției ce va conține seria peajului, categoria acesteia, numărul de înmatriculare pentru care a fost emis și data la care perioada de valabilitate expiră.

Dacă se optează pentru achitarea tarifului de trecere la distibuitorii autorizați sau prin SMS, acesta trebuie achitat, de regulă, înainte de utilizarea podurilor sau până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii.

Precizări suplimentare:
                 
Prin SMS se poate achita tariful doar pentru 1 trecere;
Prin SMS se poate achita tariful doar pentru vehicule înmatriculate în România;
Prin SMS nu se poate achita tariful dacă solicitarea este inițializată din afara teritoriului României;

În cazul în care se trimite textul în alt format, decat cel prevăzut la pasul 1, acesta nu va fi luat în considerare. Detalii privind costul total al achitării tarifului prin SMS este comunicat utilizatorului în mesajul text prevăzut la pasul 2 (costul total cuprinde și costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte). Utilizatorul nu poate considera tariful achitat dacă nu a primit mesajul de confirmare prevăzut la pasul 4.

Categoriile tarifare asociate tipului de vehicul:

1 – Autoturism/Marfă MTMA2 – Marfă 3,5 tone3 – Marfă MTMA>=12 tone, 4 – Marfă MTMA>=12 tone, >=4 axe

Pentru informații suplimentare referitoare la categoriile tarifare se poate trimite la numărul 7577 un mesaj cu textul INFO (0,05 EUR+TVA/SMS trimis).

Pentru cartelele preplătite nu se aplică TVA, achiziția fiind efectuată numai dacă există disponibil creditul necesar.

Dacă după transmiterea unui mesaj către numarul 7577 nu se primește niciun mesaj este posibil ca pe acel număr de telefon să existe eventuale restricții, motiv pentru care va trebui ca utilizatorul să ia legătura cu call centerul operatorului. de telefonie mobilă pentru mai multe detalii.