Cum explică un ministrul PNL casa de 1000 mp: „A greşit constructorul o grindă şi, în loc de mansardă, a mai ieşit un etaj”

Deputatul PNL Ion Ştefan, propus ministrul Dezvoltării în cabinetul Orban, a oferit explicaţii uluitoare cu privire la modul în care a ajuns să aibă o casă de aproape 1000 de metri pătraţi. 

24 oct. 2019, 19:19
Cum explică un ministrul PNL casa de 1000 mp: „A greşit constructorul o grindă şi, în loc de mansardă, a mai ieşit un etaj”

Lista cu noii miniştri va fi depusă la Parlament, urmând ca votul de învestitură al noului guvern să fie dat după audierile din comisii. Ion Ştefan, în vârstă de 50 de ani, este de profesie inginer electromecanic şi originar din comuna vrânceană Milcovul. Este membru PNL de şase ani, iar din decembrie 2016 este deputat în Parlamentul României.

„Nu sunt băiat pretenţios aşa. La mansardă nu cred că am urcat de două ori pe an, aşa a fost, a greşit constructorul o grindă şi a ieşit mansarda etaj. Dar, asta e viaţa, doar n-oi dărâma casa. Ea (n.r. soţia) şi-a dorit casă mare, ea să plătească”, a declarat Ion Ştefan. 

„Nu am spus niciodată că nu este mare, ba, din contră, eu sunt primul care spune că este o casă mare şi nu o recomand nici tinerilor, nici celor care doresc să îşi facă o casă acuma, să nu îşi facă aşa ceva. 120 mp, 130 mp, 140 mp cu garaj cu tot. E greu să ajungi dintr-o parte în alta, dacă uiţi telefonul la parter ai o problemă. Eee, cam aşa stau lucrurile”, a mai spus Ştefan Ion.

Deputatul PNL este cunoscut în zona afacerilor. Ion Ştefan este patronul grupului de firme Balcanic Prod, care activează în domeniul fabricării de ambalaje plastice, cea mai mare societate de profil din ţară. Este tatăl a trei copii în vârstă de 10, 12 şi 22 de ani. Este ginerele lui Nicolae Laţcan, membru PD şi fost primar în Focşani până în 2000. Nu a lucrat niciodată la stat şi, potrivit spuselor sale, nu a avut prin firmele sale contracte cu statul. Cele patru firme Balcanic pe care le conduce împreună cu fratele său au avut o cifră de afaceri de multe milioane de euro, bani pe care Ion Ştefan spune că-i reinvesteşte în firma în care lucrează 135 de angajaţi.

Candidatul PNL la Primăria Focşani locuieşte în Focşani, la casă şi spune că mai deţine împreună cu soţia, fratele şi un cumnat un apartament în municipiul Iaşi. Deţine patru hectare de teren arabil în comuna Milcovul şi 1000 mp de teren la Lepşa, teren cumpărat în anul 2003. Are un depozit bancar de 91.917 lei şi a împrumutat 1,4 milioane de lei PNL în campania de la europarlamentare. El a primit anul trecut o indemnizaţie de 120.042 de lei de la Parlamentul României şi a obţinut aproape 6 milioane de lei ca dividende de la firmele Balcanic, unde este acţionar. Ca parlamentar, a avut 6 luări de cuvânt, a iniţiat 60 de propuneri legislative.