Cum fac bani taximetriştii pirat. Poliţia a efectuat o nouă razie, la Gara de Nord VIDEO

Poliţiştii au făcut din nou o razie în zona Gării de Nord, din Bucureşti, şi au găsit găsit zeci de taximetrişti pirat. De multe ori, clienţii sunt chiar ameninţaţi dacă nu plătesc sumele exorbitante cerute de taximetriştii care lucrează ilegal.

RomaniaTV.net
09 nov. 2012, 21:57
Cum fac bani taximetriştii pirat. Poliţia a efectuat o nouă razie, la Gara de Nord VIDEO

Pentru a-i prinde pe taximetrişti în flagrant, oamenii legii s-au dat drept clienţi din provincie şi au testat terenul. Astfel, au constatat că taximetriştii profită de oamenii care vin din alte oraşe şi negociază tariful după bunul plac.

Spre exemplu, li s-a cerut pentru un drum până în zona Nicolae Grigorescu, din cartierul Balta Albă, 40-45 lei. Şi în cartierul Balta Albă poliţiştii au dat peste un taximetrist pirat, fără ceas de taxare şi fără autorizaţie. Preţul cerut de acesta, până la Gara de Nord a fost de 25 de lei. Chiar în momentul în care a ajuns la destinaţie, taximetristul a trebuit să dea explicaţii în faţa poliţiştilor. În cele din urmă a recunoscut că practică pirateria, motivând că a aşteptat 6 ani ca să i se dea licenţa.

Amenzile în cazul taximetriştilor certaţi cu legea sunt usturătoare, 25.000 lei, şi de asemenea, acestora li se reţin plăcuţele pentru suspendarea dreptului de utilizare.

În plus, poliţiştii trag un semnal de alarmă şi le recomandă celor care vor să circule cu taxiul să se uite la tariful practicat. De asemenea, ceasul de taxare trebuie să fie pornit.