Cum fac hoţii români mii de euro în numai câteva ore cu ajutorul unei folii de aluminiu

Hoții români fac mii de euro cât ai clipi din ochi cu o metodă ingenioasă de furt. "Investiția" care poate aduce bani cu nemiluita este una derizorie. Nu este nevoie de cine ştie ce aparaturi scumpe sau de mari resurse umane, este nevoie doar de o geantă, câteva folii de aluminiu şi un pic de răbdare. Geanta care fentează sistemul de alarmă al magazinelor este cunoscută ca "geanta rusească".

30 ian. 2014, 07:48
Cum fac hoţii români mii de euro în numai câteva ore cu ajutorul unei folii de aluminiu

După ce vor citi aceste rânduri, probabil mulţi vor fi tentaţi să încerce minunea care te poate ajuta să pleci din magazin cu o haină de firmă, cu o sticlă de whiskey sau un parfum scump fără a scoate din buzunar măcar un leu. Însă, metoda genţilor căptuşie cu folii de aluminiu pe dinauntru, pe cât de uşoară, pe atât este de cunoscută de agenţii de pază din magazine, precum şi de poliţişti. Astfel, cei prinşi riscă ani buni de închisoare ca pentru orice alt furt. 

Pentru omul de rând pare ceva imposibil, dar metoda furtului cu genta căptuşită cu folie de aluminiu combate într-adevăr sistemele de siguranţă aflate la ieşirile din marile magazine.

Cum se face geanta cu folie

Pentru confecţionarea genţii magice, care scoate orice produs din magazin, fără ca sistemele de siguranţă să înceapă să sune, este nevoie doar de puţină răbdare de o geantă şi de câteva folii de aluminiu. Cu foliile de aluminiu se căptuşeşte geanta la interior, astfel încât produsul introdus să fie perfect protejat de sistemele de alarmă.

Necesar mai este şi sângele rece pentru a avea puterea să se treacă de sistemele de siguranţă cu obiectele furate.

Metoda de furt este reală

Metoda de furt este cât se poate de adevărată întrucât au fost prinşi mai mulţi hoţi care foloseau metoda. Hoţii o folosesc atât în ţară, cât şi în străinătate. Poliţia spniolă a arestat două femei de naţionalitate română pentru furtul a nu mai puţin de 170 de piese de îmbrăcăminte într-o singură zi. Ţoalele erau numai de firmă şi valorau câteva mii de euro.

Geanta cu folie de aluminiu este folosită cu succes şi în ţară. În general, hoţii sunt tinere îmbrăcate bine, care nu ar da de bănuit că meseria lor principală este hoţia. Mai multe tinere au prădat, ziua, în amiaza mare, mai multe mall-uri celebre din Bucureşti. Prejudiciul s-a ridicat la câteva mi de lei.

Cei care sunt prinşi că fură cu geanta căptuşită cu folie de lauminiu sunt cercetaşi pentru furt calificat.

„Geanta rusească” încercată de un poliţist

Un agent de poliţie de la Câmpia Turzii a fost arestat de autorităţile din Austria după ce a fost prins la furat de haine în celebrul centru comercial de la Pandorf, situat la graniţa Ungariei cu Austria. Agentul Cosmin Hola a fost prins în data de 28 martie 2012 şi arestat o zi mai târziu, fiind acuzat de infracţiunea de furt calificat.

Potrivit autorităţilor judiciare austriece, poliţistul român era specializat în furtul de haine şi de parfumuri, folosind metoda celebrilor hoţi de haine care acţionează în magazinele din Roma sau Paris. Surse judiciare susţin că Hola avea o geantă căptuşită cu folii de aluminiu, astfel încât detectoarele de la intrările în magazine nu porneau alarma.