Cum faci diferența dintre un unt autentic și unul contrafăcut. Detaliul la care tot mai puține persoane sunt atente

Cum poți să recunoști o bucată de unt contrafăcută într-un mod foarte simplu. Puțini români sunt atenți la acest detaliu.

04 mai 2024, 22:39
Cum faci diferența dintre un unt autentic și unul contrafăcut. Detaliul la care tot mai puține persoane sunt atente
Cum recunoști un unt contrafăcut

Tu mănânci unt adevărat sau contrafăcut? Nu e deloc greu să-ți dai seama dacă produsul pe care l-ai cumpărat este natural sau nu.

Din păcate, tot mai multe produse din comerț sunt contrafăcute. De exemplu, o mare parte din mierea vândută în magazine nu este naturală. Nici uleiul de măsline nu mai este un produs de încredere, după ce a ajuns să fie considerat un lux din cauza prețului.

Citește și: Românii nu știu ce consumă! Cum depistezi brânza falsă. La ce să fii atent când o cumperi

Lista produselor contrafăcute de pe rafturile din magazine este una foarte mare. Inclusiv brânza poate fi falsă și aceeași este situația și atunci când vorbim de unt. Cum îți dai seama că un produs este natural?

Dacă vrei ca de acum să recunoști untul comtrafăcut, află că acesta este foarte ușor de falsificat. Există foarte multe ingrediente care pot oferi aceeași textură, un gust similar, dar nu și alte beneficii.

Citește eticheta și uită-te la preț. Dacă un produs este prea ieftin, s-ar putea ca și calitatea lui să nu fie foarte bună. Termenul de valabilitate contează și el foarte mult.

Un produs care are un termen de valabilitate mai mare de o lună de zile are cu siguranță foarte mulți conservanți. Sunt șanse mari ca produsul respectiv să fie contrafăcut, mai ales dacă vorbim de unt. Untul de calitate este considerat cel care are un conținut de grăsime de peste 80%.

Citește și: Salamul FALS din legume, de trei ori mai scump decât un salam adevărat. Câți bani trebuie să scoată din portofel românii care poftesc la carne în Postul Paștelui

Dacă ai cumpărat un produs și semne de întrebare, îl poți testa foarte ușor acasă. Umple un pahar cu apă fierbinte și apoi adaugă o bucățică de unt. Amestecă foarte bine și așteaptă un minut. Dacă untul s-a strâns la suprafață, iar restul apei a rămas curată, atunci produsul este contrafăcut. Mai mult, dacă untul a devenit o pastă la suprafață, atunci calitatea lui este foarte proastă.

Un unt autentic se combină perfect cu apa. Astfel, nu vor exista bucăți mici la suprafață. Acesta este semnul care confirmă că produsul nu conține grăsimi vegetale sau alte ingrediente periculoase.