Cum funcţiona reţeaua de PLICURI în Primăria lui Chiliman. Mită de 4.000 de euro pentru consilierii locali

Consilierii locali din Primăria Sectorului 1, condusă de Andrei Chiliman, primeau ca MITĂ nu mai puţin de 4.000 de euro în plic după fiecare şedinţă a cosiliului local.

21 feb. 2016, 16:27
Cum funcţiona reţeaua de PLICURI în Primăria lui Chiliman. Mită de 4.000 de euro pentru consilierii locali

Procurorii DNA cercetează un nou dosar la Primăria Sectorului condusă de Andrei Chiliman. Șase consilieri locali ar avea legătură cu un procent de 15% care ar fi fost dat ca mită de către agenții economici favorizați în câștigarea procedurilor de achiziție publică de către grupul infracțional compus din Vlad Moisescu, Andrei Chiliman și Ion Brad.

Banii erau daţi în plic, direct în sediul primăriei. Cel care împărţea şpaga era nimeni altul decât Ion Brad, consilierul primarului Andrei Chiliman. Dezvăluirea a fost făcută în faţa procurorilor, de un martor din dosar.

 
Mituirea consilierilor a avut loc în perioada 2012-2015, conform declarației unui martor din dosar, transmite RomâniaTV.

Viceprimarul din subordinea lui Chiliman lua cea mai mare mită. Acesta încasa la plic 10.000 de euro după fiecare ședință de consiliu, iar consilierii primeau 4.000 de euro în plic. 

Consilieri care nu voiau să pună mâna direct pe bani preferau să încaseze mita indirect. Aceștia foloseau firme care câștigau contracte de reabilitare cu Primăria.