Cum funcţionează lista de aşteptare pentru vaccin anti-COVID. În ce condiţii ai prioritate

Din 15 martie a debutat Etapa a III-a de vaccinare din Strategia națională privind vaccinarea împotriva COVID-19. Peste 50.000 de persoane s-au programat deja la vaccinare, iar alte 500.000 de persoane s-au înscris pe listele de așteptare pentru a fi notificate atunci când vor fi locuri disponibile.

18 mart. 2021, 12:19
Cum funcţionează lista de aşteptare pentru vaccin anti-COVID. În ce condiţii ai prioritate

Jumătate de milion de români s-au pus pe liste de aşteptare pentru a fi notificate atunci când vor fi locuri disponibile în vederea vaccinarii anti- COVID. După trecerea pe lista de aşteptare, persoanele care şi-au exprima dorinţa de a se vaccina vor fi notificate telefonic sau pe e-mail când apar locuri disponibile în centrele de vaccinare alese.

Notificarea se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere. Astfel, vor avea prioritate la programare persoanele din categoria 2a (populația de risc), persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale), apoi persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă: Aproape 500.000 de români s-au înscris pe liste de aşteptare pentru vaccinare COVID. Listele rămân deschise

După notificarea privind apariţia locurilor libere la vaccinare, persoanele care vor să se vaccineze se pot programa online în platformă, cât și telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25.

Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore. Dacă nu se programează în intervalul respectiv, se mai primesc încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, persoana rămâne pe lista de așteptare, însă pierde poziția ocupată inițial.

Citeşte şi: Lista de aşteptare pe platforma pentru vaccinare, disponibilă din 15 martie. Dr. Gheorghiţă: „Fiecare persoană care doreşte să se vaccineze o poate accesa”