Cum funcţionează vaccinul anti-COVID. Clipul cu explicaţii realizat de un medic român din Suedia, preluat în Italia şi România

Laura Ghibu, un medic român stabilit în Suedia, a explicat cum funcţionează vaccinul anti-COVID printr-un clip realizat împreună cu fiica sa. Videoclipul cu explicaţii va fi folosit de campania de informare din Italia, iar luni a fost preluat şi de pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

04 ian. 2021, 18:18
Cum funcţionează vaccinul anti-COVID. Clipul cu explicaţii realizat de un medic român din Suedia, preluat în Italia şi România

Dr. Laura Ghibu a reacţionat după ce clipul prin care explică cum funcţionează vaccinul anti-COVID a fost preluat şi de Ministerul Sănătăţii.

„Mulţumesc autorităţilor române pentru răspunsul prompt şi eficient la apelul meu. Tot respectul! Avem oameni responsabili în conducere! În sfârşit!”, a scris, medicul Laura Ghibu, conform News.ro.

Citeşte şi: Țara care se oferă să primească românii cu COVID: ”La noi bate vântul la Terapie Intensivă”

Clipul despre cum funcţionează vaccinul anti-COVID a fost publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii cu următorul mesaj.

„Un medic român i-a explicat fiicei ei de 12 ani cum funcţionează vaccinul anti COVID-19. Fetiţa a desenat ce a înţeles, rezultatul fiind în acest video. Şi Laura şi Astrid, fiica ei, se vor vaccina atunci când le va veni rândul. Pentru că au înţeles”, este mesajul care însoţeşte filmuleţul preluat pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

Clipul în care medicul stabilit în Suedia explică cum funcţionează vaccinul anti-COVID a fost vizualizat de peste 275.000 de persoane şi distribuit  de peste 3.000 de ori, în câteva ore de la publicare.

Citeşte şi: Mesajul unui medic român din Suedia către Dan Bittman. „Modelul suedez nu e să trăieşti normal şi să te infectezi la liber!”

Povestea clipului prin care medicul român stabilit în Suedia explică cum funcţionează vaccinul anti-COVID

Sibianca Laura Ghibu Ventimiglia locuieşte de mai mulţi ani în Suedia şi, potrivit paginii sale de Linkedin, este medic stomatolog. Ea a publicat clipul pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva zile.

„Astrid, 12 ani : ” Mama, cum funcţionează vaccinul anti COVID ?”

Eu : ” Blablablablablablabla………………..”

După două ore a venit cu tableta şi mi-a arătat ceea ce puteţi şi voi admira, dacă vizionaţi filmul de mai jos:

PS. Am făcut ieri şi varianta în italiană. După 1 oră de la postare, am fost contactată de profesorul Raffaele Bruno de la Pavia, medicul infecţiolog care a tratat primul caz de COVID în Italia şi care mi-a cerut permisiunea să preia videoul pentru campania de informare asupra vaccinului în toată regiunea Lombardia.

A spus că videoul va fi trimis la 10 milioane de locuitori din nordul Italiei! L-am cedat cu plăcere şi GRATUIT!

Aviz autorităţilor române!

PPS. Am făcut o modificare în cateva clipuri din videoul original al fiicei mele ca să fie mai clar. Las si videoul original”, a scris Laura Ghibu.