Cum fură şoferii STB motorină din autobuze. Adrian Criţ, director STB: „Furturile de combustibil sunt la ordinea zilei”

În plin scandal provocat de greva angajaţilor STB, în spaţiul public au apărut imagini în care unii şoferi sunt surprinşi în timp ce fură motorină din rezervoarele autobuzelor. Directorul Societăţii de Transport Bucureşti spune că furturile de combustibil sunt la ordinea zilei.

21 ian. 2022, 12:23
Cum fură şoferii STB motorină din autobuze. Adrian Criţ, director STB: „Furturile de combustibil sunt la ordinea zilei”

Cum fură şoferii STB motorină din autobuze. Un video apărut în spațiul public arată modul prin care unii șoferi fură motorină din rezervoare.

Cum fură şoferii STB motorină din autobuze

În filmuleţul apărut în spaţiul public se vede cum un angajat al STB scoate motorină din rezervorul autobuzului cu ajutorul unui furtun. Combustibilul se trage din rezervor şi se pune în canistre sau bidoare de plastic.

Citeşte şi Grevă la STB. Nicuşor Dan: „Opţiunea de a da angajaţii afară este reală şi a fost discutată dimineață. Vom aplica hotărârea judecătorească”

Adrian Criţ, director STB, spune că astfel de furturi de combustibil sunt la ordinea zilei în autobazele Societăţii de Transport Bucureşti. Mai mult, acesta spune că s-au făcut şi plângeri penale în acest sens.

„Furturile de combustibil sunt la ordinea zilei, avem plângeri penale efectuate. Pe de altă parte, piesele și componentele comandate dispar din punctele de lucru”, a declarat Adrian Criț.

Sindicaliştii STB neagă acuzațiile directorului, chiar dacă în trecut au avut loc anchete și rețineri ale șoferilor care furau motorină.

Potrivit unor surse din cadrul STB citate de Gândul.ro, Societatea de Transport Bucureşti a descoperit în 2021 un „supraconsum” de motorină de peste 220 de tone.

Vezi AICI video cu şoferii care fură motorină din autobuze.

Reamintim că greva STB, care joi a paralizat traficul din Capitală, continua și vineri dimineaţă, spune conducerea STB, care acuză că „liderii sindicali pun presiune pe angajați pentru a nu-și îndeplini sarcinile de lucru”. Aceasta, în pofida deciziei Tribunalului București, de suspendare a protestului declanșat de sindicatul reprezentativ al societății.

„Din păcate, suntem în aceeaşi situaţie ca şi ieri. Suntem deschişi dialogului, empatizăm cu angajaţii care doresc să presteze serviciul de transport şi ne cerem scuze locuitorilor din zona metropolitană pentru evenimentele recente. Vom face tot ceea ce este posibil, suntem deschişi dialogului cu reprezentanţii Sindicatului reprezentativ astfel încât să deblocăm această situaţie. Există o sentinţă judecătorească, sentinţă care e executorie şi trebuie pusă în aplicare de urgenţă. Sincer, îmi doresc ca angajaţii să înţeleagă faptul că din cauza unor jocuri pe care unii liderii de sindicat le fac îşi periclitează chiar locul de muncă. Trebuie să fim conştienţi cu toţii că asa cum societatea are nişte obligaţii faţă de cetăţeni, datorită faptului că ei plătesc din taxele şi impozitele anuale serviciul de transport public local, aşa şi angajaţii noştri au obligaţie faţă de societate. Îmi doresc ca fiecare angajat să apeleze la conştiinţa proprie. Există deja pe traseu trei vehicule şi îmi doresc ca în continuare angajaţii noştri să vadă diferenţa între ceea ce comunică liderii şi ceea ce doresc cetăţenii”, a declarat şeful STB vineri dimineaţă.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 (PJS3) au deschis un dosar penal in rem cu privire la greva șoferilor Societății de Transport București (STB), au spus oficialii instituției.

Citeşte şi Greva STB continuă şi vineri. Trafic paralizat în Capitală, Metrorex scoate toate trenurile din flotă