Cum gândesc, de fapt, femeile: Specialiştii CONFIRMĂ că…

O nouă cercetare arată că estrogenul şi progesteronul influenţează semnificativ activitatea cerebrală a femeilor în perioada ovulaţiei.

RomaniaTV.net
22 sept. 2016, 11:26
Cum gândesc, de fapt, femeile: Specialiştii CONFIRMĂ că…

Unele cercetări arată că femeile reuşesc să ofere indicaţii cu privire la orientarea în spaţiu mai bine decât bărbaţii. Un nou studiu de la Concordia University din Montreal, publicat în jurnalul Psychoneuroendocrinology, arată că acest lucru se întâmplă graţie hormonilor care declanşează ciclul menstrual.

Citeşte şi  Tipuri de femei care nu îi impresionează pe bărbaţi

„Femeile au raportat uneori că memoria lor funcţionează diferit, în funcţie de faza ciclului menstrual în care se află – chiar şi în timpul sau după menstruaţie, dar şi după instalarea menopauzei. Acest lucru i-a făcut pe cercetători să se întrebe dacă estrogenul şi progesteronul ar putea afecta memoria şi capacitatea de rezolvare a problemelor”, a explicat profesorul de psihologie Wayne Brake, coautorul studiului.

„Cercetarea noastră arată că, în loc să afecteze memoria în general, estrogenul şi progesteronul determină, mai degrabă, creierul să favorizeze un sistem de memorie sau o anumită strategie în detrimentul altora.”

Citește mai mult pe feminis.ro