Cum i-a furat Doru Tufiş stiloul lui Nicu Ceauşescu

În clasele primare, Nicu Ceauşescu avea obiceiul de a-şi suge degetul. În plus, acesta a rămas şi fără preţiosul său stilou de ebonită, îşi aminteşte cel care i l-a furat, cântăreţul Dorul Tufiş.

02 apr. 2013, 09:43

Doru Tufiş este un nume de referinţă al muzicii uşoare româneşti, însă cei din generaţia tânără îl cunosc mai puţin, sau poate chiar deloc, scrie adevarul.ro. Doru Tufiş a fost coleg cu Nicu, mezinul cuplului Nicolae şi Elena Ceauşescu în şcoala primară, la liceul Dr. Petru Groza, actualul Colegiu Naţional Tudor Vianu, în perioada 1958-1962.

Trebuie să recunosc că învăţa cel mai bine din clasă. Era un băiat liniştit, silitor şi destul de prietenos. Purta aparat dentar şi avea obiceiul de a-şi suge un deget de la mână” îşi aminteşte Doru Tufiş de colegul lui de bancă Nicu Ceauşescu.

„Avea un stilou cu peştişor în el, cum eu nu mai întâlnisem niciodată. Stiloul ăla m-a fascinat de cum l-am văzut, aşa c-am hotărât să i-l şterpelesc. I l-am luat şi l-am dus acasă, unde îl ţineam ascuns. A doua zi, el m-a întrebat dacă nu ştiu ceva de stilou. Spunea că că o să-l bată maică-sa dacă nu-l găseşte. Bineînţeles că i-am spus că nu ştiu nimic. La intervenţia Elenei Ceauşescu a fost convocată o şedinţă fulger cu părinţii. Ea a zis la şedinţa asta c-o să aducă un câine poliţist ca să prindă hoţul, iar de plătit, vor avea de plătit părinţii. Am aflat toate lucrurile aceastea de la mama când a venit acasă” a mai spus Doru Tufiş.

Într-un final, mânat de conştiinţă sau poate de frică, Doru Tufiş i-a pus înainte de începerea orelor stiloul de ebonită în bancă lui Nicu Ceauşescu.

„Când el a tras ghiozdanul din bancă, stiloul a căzut pe podea, închizându-se astfel …cazul” a spus Doru Tufiş.