Cum i-a salvat prof. Arseni pe Elena şi Nicu Ceauşescu. Două accidente puteau schimba istoria

Publicat: Duminică, 14 Iulie 2013 23:46 // Actualizat: Luni, 15 Iulie 2013 09:37 // Sursa: RTV.net

Printre vizitele pe care soții Ceaușescu le-au făcut la medic, două au avut loc din cauza unor evenimente neprevăzute, care ar fi putut schimba cursul istoriei. DC News și România TV vă prezintă două dintre cele mai dramatice momente din viața lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu.

Pe 4 iunie 1972, Nicu Ceaușescu a fost implicat într-un grav accident de circulație. Nicu s-a lovit la cap, de plafonul mașinii. Pentru diagnostic și o eventuală operație a fost chemat la Spitalul Elias cel mai bun neurochirurg din acea vreme, profesorul Constantin Arseni. Nicu Ceaușescu părea a fi într-o stare critică. "Tovarășa" l-a implorat pe Arseni să-l salveze. "Uitați-vă cum horcăie", i-a spus medicului.

A doua întâmplare dramatică din viața familiei Ceauşescu a avut legătură cu un accident în care a fost implicată Elena Ceaușescu. În 1979, Nicolae Ceaușescu, care juca încă un rol în negocierile arabo-israeliene, s-a întâlnit la Sinaia cu președintele Egiptului, Anwar Sadat. Elena Ceaușescu a plecat spre cei doi, la volan,  s-a ciocnit cu alt automobil, pierzându-și cunoștința.

Profesorul Alexandru Ciurea, mâna dreaptă a lui Arseni, a rememorat întâmplările, pentru DeCe News, evidențiind implicațiile acestor cazuri pentru medicina de vârf din România.

VEZI INTERVIUL INTEGRAL ACORDAT DE PROFESORUL ALEXANDRU CIUREA PE dcnews.ro

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 dec 12:02
...un tablou care recreează atmosfera complicată în care a fost smulsă România din comunism. Citeşte şi Cum i-a salvat prof. Arseni pe Elena şi Nicu Ceauşescu. Două accidente puteau schimba istoria Disperarea, fericirea, teama, exaltarea şi...
14 dec 23:40
Votează email 0 email
...dezvăluie un tablou care recreează atmosfera complicată în care a fost smulsă România din comunism. Citeşte şi Cum i-a salvat prof. Arseni pe Elena şi Nicu Ceauşescu. Două accidente puteau schimba istoria Disperarea, fericirea, teama, exaltarea şi sângele sunt...
15 iul 09:46
Răspunde | Votează email 0 email
Bamby
Mai terminati o data cu ceasestii. Ii mai pupati mult in c..? Azi miine o sa-i propuneti pentru a fi sfinti.
1
EUR
4.7354
RON
19 Sep
noapte 13 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H