Cum identifici gradul de risc propriu la infecţia cu noul coronavirus. Chestionarul care te ajută să afli

Chestionarul care ajută la identificarea gradului de risc propriu la COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus, poate fi consultat pe site-ul stirioficiale.ro. După parcurgea întrebărilor, aflaţi ce trebuie să faceţi şi cui să vă adresaţi, în funcţie de rezultatul obţinut.

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 13:36
Cum identifici gradul de risc propriu la infecţia cu noul coronavirus. Chestionarul care te ajută să afli

Persoanele confirmate cu COVID-19 au raportat simptome precum tuse seacă, febră sau senzaţia de sufocare. Acestea pot avea intensitate diferită, de la simptomele unei simple răceli, la stări grave care au dus la deces.

Simptomele noului coronavirus se pot instala de la 2 până la 14 zile de la data expunerii la virus, însă unele persoane pot să fie infectate, dar să nu aibă vreun simptom.

Cum identifici gradul de risc propriu la infecţia cu noul coronavirus. Chestionarul care poate fi accesat oricând

Cei mai mulți oameni (aproximativ 80%) își revin după ce au fost afectați de boală fără a avea nevoie de tratament special. Aproximativ 1 din 6 persoane infectate cu noul coronavirus poate avea forme severe ale bolii.

Persoanele în vârstă și cu alte probleme medicale, precum tensiune arterială mare sau afecțiuni cardiace și diabet, sunt predispuse spre a dezvolta forme grave ale bolii care pot duce la deces.

Astfel, chestionarul online este util pentru a identifica gradul de risc propriu, pentru a putea vedea ce pași sunt de urmat în funcție de starea de sănătate și de acțiunile întreprinse în ultima perioadă.

Puteţi accesa aici chestionarul care ajută la identificarea gradului de risc la noul coronavirus.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 333 noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore. Numărul total al infectaţilor a ajuns la 6.633