Cum îi învăţăm pe cei mici să poarte masca de protecţie la şcoală. Sfatul specialiştilor

Medicii pediatrii din România au trimis un mesaj de încurajare elevilor pentru prima zi de școală. Specialiștii consideră că cei mici înțeleg rostul măștilor medicinale, le acceptă și folosesc perfect.

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 05:14
Cum îi învăţăm pe cei mici să poarte masca de protecţie la şcoală. Sfatul specialiştilor

„Copiii înțeleg exact rostul măștilor medicale! Le acceptă ușor și folosesc perfect, câtă vreme părinții nu le imprimă grija și spaimele lor.”

Medicii pediatrici avertizează însă despre modelul de mască ales. Aceștia susțin că este necesar să fie de uz pediatric și să bifeze standardele de calitate.

Citește și: Care sunt regulile de predare online. Elevii primesc absenţe dacă nu participă la ore pe internet

Purtarea măștii este obligatorie de la clasa pregătitoare în sus, în total, de la începutul pandemiei aproape 10.000 de minori din România au fost infectați cu coronavirus.

”Contează să îi educi acasă. Ei înțeleg mult mai bine decât noi și mult mai repede. Sunt un burete de inteligență, deci dacă le explicăm simplu despre ce e vorba o poartă fără probleme” , susține un părinte.

Un medic pediatru susține că părinții nu trebuie să verse propriile spaime asupra copiilor și să îi descurajeze. Important este ca cei mici să știe să o pună și îndepărteze corect, fără să atingă ochii, nasul sau gura.

”Nu am purtat mască, fac buba și mă duce mama la spital! Cred că trebuie să le spunem copiilor și să îi ajutăm, nu să le vărsăm spaimele noastre și să îi descurajăm. Trebuie să aibă o barieră la față cum au bicicliștii care livrează pizza, deci orice fel de cârpă. Termenul folosit de Acadamia Americană de Pediatrie e cârpă pe față. Deci un material multistratificat personalizat pentru copil.” , a precizat Mihai Craiu, medic pediatru, conform stirileprotv.ro.