Cum îi pedepsește Putin pe soldații ruși care încearcă să părăsească linia frontului din Ucraina. Soțiile militarilor rup tăcerea

Soțiile bărbaților ruși înrolați pentru a lupta în războiul din Ucraina rup tăcerea și dezvăluie cum îi pedepsește Putin pe militarii care încearcă să părăsească linia frontului.

12 nov. 2022, 14:30
Cum îi pedepsește Putin pe soldații ruși care încearcă să părăsească linia frontului din Ucraina. Soțiile militarilor rup tăcerea

Soțiile soldaților ruși înrolați pentru a lupta în Ucraina s-au săturat de tirania lui Putin și de războiul lui. Femeile decis să rupă tăcerea și spun că militarii care încearcă să își abandoneze pozițiile de pe linia frontului sunt împușcați.

Citește și Război în Ucraina. Pod aruncat în aer de trupele ruseşti, risc de rupere a unui baraj care poate provoca o catastrofă VIDEO

Mai mult, femeile ar fi amenințat că vor merge pe linia frontului din Ucraina pentru a-și aduce soții înapoi acasă, după ce o operațiune militară s-a soldat cu mai mulți răniți.

Recent, pe canalul Telegram al agenției de presă Verstka a fost publicată o înregistrare în care apar mai multe femei care le spun oficialilor militari să le aducă soții înapoi sau îi vor „sfâșia”.

Evenimentul acesta ar fi avut loc pe data de 9 noiembrie, atunci când mai multe femei au mers la o unitate militară din orașul Valuyki din regiunea Belgorod, în apropiere de granița cu Ucraina, să le ceară explicații autorităților.

Soțiile bărbaților ruși din regiunile rusești Voronej, Kursk și Belgorod, au declarat că bărbații lor care au fost trimiși în Ucraina după mobilizarea parțială decretată de Putin, au fost atacați în Makiivka, un oraș din regiunea ucraineană Donețk.

Soțiile militarilor ruși trimiși în Ucraina rup tăcerea și scot la iveală chinurile la care sunt bărbații lor

Femeile spun că militarii ruși care părăsesc linia frontului sunt împușcați și că mulți bărbați au fost răniți așa că și le-au cerut autorităților ca soții lor să fie aduși acasă, în Rusia, în caz contrar ele au amenințat că vor merge singure în Ucraina pentru a-i aduce înapoi.

Afirmațiile femeilor sunt confirmate și de publicația de știri în limba rusă Meduza, care a raportat vineri, că bărbații au fost de atunci întorși la unitatea lor militară din Rusia și că alte femei au declarat că soldații ruși au tras asupra bărbaților mobilizați dacă se retrăgeau de pe pozițiile lor.

Pe data de 4 noiembrie, ministerul britanic al Apărării a declarat că armata rusă amenință cu împușcarea dezertorilor care nu vor să lupte „din cauza moralului scăzut”.

”Soldații mobilizați nu au mâncare și beau apă dintr-un râu.  Ei nu au primit niciodată ajutorul umanitar care le-a fost trimis. Nu există niciun comandant, au fost pur și simplu abandonați”, a afirmat o femeie într-un interviu acordat postului de știri independent Siren.

O altă soție a unui soldat rus mobilizat a dezvăluit că Putin îi folosește militarii ruși drept carne de tun. Femeia a spus că bărbații ruși sunt efectiv aruncați în luptă cu mâinile goale și că deși au câte o mitralieră, există doar aproximativ 100 de cartușe pentru 20-30 de persoane.

Citește și Ucraina vrea o armată de drone. Moscova a declanşat valuri de atacuri cu drone „kamikaze” din Iran