Cum îl IRONIZEAZĂ AMERICANII pe liderul de la Kremlin: Cele mai TARI DECLARAŢII pe seama lui Putin

Senatorul american John McCain l-a luat peste picior pe preşedintele rus Vladimir Putin, în diferite ocazii, dar mai ales în ultimul timp, cu ocazia evenimentelor din Ucraina.

RomaniaTV.net
17 apr. 2014, 18:16
Cum îl IRONIZEAZĂ AMERICANII pe liderul de la Kremlin: Cele mai TARI DECLARAŢII pe seama lui Putin

„Şoimul politicii externe americane” a rămas fidel convingerilor sale şi la Chişinău. Senatorul republican John McCain nu a ezitat să-l ia peste picior pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, dar şi întreaga Rusie, în legătură cu recentele evenimente din Ucraina, scrie publika.md.

În cadrul unei întâlniri cu studenţii, senatorul american John McCain nu a ezitat să facă glume şi să ironizeze pe seama acţiunilor lui Vladimir Putin. Astfel, când s-a referit la sancţiunile impuse de Rusia şi care l-au vizat şi pe el, McCain a spus că regretă că nu a ajuns în Siberia în acest an: „Nu ştiu dacă sunteţi la curent că am fost sancţionat de Vladimir Putin. Din această cauză nu mi-am petrecut vacanţa de primăvară în Siberia, anul acesta„.

Citeşte şi Rusia dă înapoi? DECLARAŢIA-BOMBĂ făcută de ministrul de Externe rus la Geneva

De asemenea, oficialul de la Washington a lansat un atac dur la adresa Rusiei, pe care a numit-o „staţie de alimentare cu gaze, care pretinde a fi ţară”. „Rusia este o staţie de alimentare cu gaze, deghizată sub formă de ţară. De fapt, este vorba despre o mafie care administrează această staţie de alimentare cu gaze, deghizată sub formă de ţară„, a spus McCain.

John McCain a reiterat o declaraţie mai veche, prin care a comparat scenariul lui Vladimir Putin în Ucraina cu cel folosit de Hitler în cel de-al Doilea Război Mondial. „Rusia vrea să meargă şi să ia o parte din altă ţară pentru că acolo sunt vorbitori de limbă rusă. Acest scenariu a fost început de Hitler, care a mers în ţări din afara Germaniei cu argumente că acolo ar fi fost vorbitori de limbă germană, care aveau nevoie de protecţie„, a spus oficialul american.

Senatorul a ţinut să menţioneze că nu prezice Al Treilea Război Mondial pentru că acţiunile lui Putin vor fi pedepsite de comunitatea internaţională.