Prosport: Cum îl protejează Federaţia Română de Tenis pe „golanul” care a atacat-o pe Simona Halep

"Vedeta” unui scandal-monstru în care a fost foarte aproape să-i ia la bătaie pe arbitrii unui turneu, patronul clubului de tenis Pamira Sibiu, Marius Vecerdea, își vede nestingherit de treburi, fără să fi plătit pentru faptele sale.  

RomaniaTV.net
11 nov. 2019, 14:25

Scandalul de la vârful tenisului românesc continuă. Marius Vecerdea, patron al clubului de tenis Pamira Sibiu și organizator de turnee, este subiectul unei anchete prosport.ro . 

În urmă cu 3 ani, atunci când clubul său de tenis a organizat un turneu, la Sibiu, Marius Vecerde ar fi făcut un scandal monstru. Vecerdea nu s-a războit atunci doar cu arbitrii turneului, pe care i-a umilit, ci și cu părintele unei jucătoare participante la turneu.

Scandalul a izbucnit după ce Paul Găvănescu, tatăl unei fetițe care disputa atunci un meci, i-a atras atenția lui Vecerdea, care era directorul turneului, să nu mai întrerupă partida. Reacția acestuia a fost una golănească, după cum spune Găvănescu: l-a lovit în față cu pumnul pe cel care îl admonestase.

Arbitrii de tenis, făcuți preș de Vecerdea

Marius Vecerdea și-a vărsat apoi nervii pe arbitrii turneului. A urlat la ei și i-a jignit, încercând să-i determine să nu aplice regulamentul de joc. 

Comisia de Disciplină a Federației Române de Tenis a constatat derepajele lui Vecerdea și le-a consemnat într-un raport, care a stat, ulterior, la baza sancționării patronului de club.

Dl. Marius Vecerdea, în calitate de Director de Turneu și președinte al clubului CS Tenis Club Pamira – Sibiu, club afiliat la FRT, nu a colaborat politicos și regulamentar cu un oficial al FRT (arbitrul principal), s-a manifestat ca un spectator și nu ca un Director de Turneu.

A intervenit în multe situații de fapt, cu voce tare, depășindu-și atribuțiile aferente unui director de concurs, aceste intervenții escaladând conflictul cu dl. Paul Găvănescu, culminând cu manifestarea actelor de violență fizică. (…) Atât din raportul prezentat de Dl. Ursu Dorin, în calitate de arbitru principal, dar și din declarația acestuia, Dl. Marius Vecerdea s-a implicat în impunerea unui alt sistem de scor, altfel decât cel menționat pe site-ul FRT, cât și pe avizierul competiției.

Dl Marius Vecerdea, ca Director de turneu avea datoria să solicite acest lucru altor persoane oficiale și nu să-i impună arbitrului principal un alt mod de desfășurare a meciurilor, încălcând astfel regulamentul”, se arată în documentul Comisiei.

Vecerdea: „leși afară! Nu mai am nevoie de arbitri, chem poliția să te dea afară!”

Ce a răspuns Comisia de Disciplină: „Este surprinzătoare și în totală contradicție cu poziția sa de director de concurs și organizator de competiție, atitudinea d-lui Marius Vecerdea față de un oficial, în persoana d-lui Ursu Dorin (în calitate de Arbitru Principal)”.

Iar Comisia de Disciplină a citat chiar din raportul arbitrului: „Am încercat să port o discuție cu acesta într-un mod civilizat, asupra sistemului de scor, dar a început să țipe la mine că nu e de acord cu sistemul de scor, că a fost anunțat târziu de acest sistem și că nu e de acord cu el așa că vom juca până la 6.

A urlat că oprește turneul dacă nu joc până la 6 și m-a întrebat până la cât se joacă. Apoi tot urlând au urmat cam aceleași dialoguri: «Până la cât joci?» Eu mereu ziceam până la 4 seturi scurte, iar dânsul «leși afară, nu mai am nevoie de arbitri, chem poliția să te dea afară.

Până la cât joci?» Am dat același răspuns și mi-a zis «Ești suspendat, ieși afară, chem poliția să te dea afară».