Cum încearcă Barna să ducă în derizoriu ancheta DLAF în care e acuzat de fraudarea fondurilor europene: “Se sugerează că am încasat nejustificat 280 lei”

Dan Barna vine cu noi explicaţii despre dosarul fraudei cu fonduri europene. Liderul USR spune că DLAF sugerează că a încasat nejustificat 280 de lei.

12 mai 2021, 20:54
Cum încearcă Barna să ducă în derizoriu ancheta DLAF în care e acuzat de fraudarea fondurilor europene: “Se sugerează că am încasat nejustificat 280 lei”

Cum încearcă Barna sa ducă în derizoriu ancheta DLAF în care e acuzat de fraudarea fondurilor europene. Acesta consideră că „proiectul a fost perfect în regulă”, fiind validat și de finanțatorul național și de cel european, care au rambursat integral cheltuielile.

Cum încearcă Barna sa ducă în derizoriu ancheta DLAF în care e acuzat de fraudarea fondurilor europene: “Se sugerează că am încasat nejustificat 280 lei”

„DLAF consideră că am realizat trei formulare în plus în cadrul activității de recrutare de beneficiari într-unul dintre proiecte, sugerând că aș fi încasat nejustificat o sumă de 280 de lei (56 lei x 5 ore). E o acuzație pe care o resping cu fermitate.”, scrie Barna.

„Nu doar că este neverosimilă interpretarea, dar DLAF însuși constată că activitatea de recrutare a existat – adică am căutat acei oameni, i-am identificat, am verificat documentele lor (îndeplineau condițiile pentru proiect) și am alocat un interval de raportare corespunzător activităților desfășurate pentru fiecare dintre ei”, scrie vicepremierul.

„În urma recrutării toți cei trei oameni menționați au încheiat contracte de muncă în aceeași lună cu recrutarea, au avut un loc de muncă pe durata proiectului și chiar un an după. E totuși imposibil sau absurd să pretinzi că s-a încheiat un contract de muncă cu cineva pe care nu l-ai recrutat anterior așa cum se sugerează în nota DLAF”, a mai scris Dan Barna.

Acesta consideră că „proiectul a fost perfect în regulă”, fiind validat și de finanțatorul național și de cel european, care au rambursat integral cheltuielile.

Vicepremierul Dan Barna reproşa în timpul conferinţei de presă că DLAF că nu i-a pus la dispoziţie documentele trimise către DNA în cazul său pentru fapte de corupţie cu fonduri europene. Liderul USR a confirmat că există nereguli produse din cauza unor „confuzii grave”.

Dan Barna, copreşedintele USR PLUS, a dat explicaţii cu privire la acuzaţiile care i se aduc privind presupusa fraudă cu fonduri europene.

„Am văzut că au fost mai multe informaţii incerte în zilele anterioare referitoare la rolul DLAF. DLAF este o instituţie administrativă care face verificări referitoare la proiectele europene şi în măsura în care există neclarităţi şi suspiciuni, acestea trebuie trimise la DNA, instiţia responabilă cu verificarea jurisdicţională. E procedura standard.

În urma apariţiei articolului de ieri, am solitat de la DLAF să-mi fie transmisă şi mie nota de control în care erau trase nişte concluzii referitoare la activitate proiectelor mele.

Am primit un mesaj în care mi se spunea cumva ironic că au primit cererea mea şi voi primi răspunsul în termenul prevăzut de lege, însă pe parcursul zilei de ieri am primit din spaţiul media câteva bucăţi din această notă de control, cele care se referă la mine şi concluziile respectivei note de control”, a spus Dan Barna.

Citeşte şi: Dan Barna, despre ancheta DNA care-l vizează: „Mă voi retrage dacă va fi începută o urmărire penală” VIDEO