Cum încearcă fostul deputat Cristian Rizea să scape din puşcărie. Susţine că este grav bolnav, iar regimul de detenţie îi pune viața în pericol!

Cristian Rizea execută o pedeapsă de 4 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. Fostul deputat ar încerca să convingă autoritățile că este grav bolnav, iar regimul de detenție îi pune viața în pericol.

18 oct. 2023, 12:50
Cum încearcă fostul deputat Cristian Rizea să scape din puşcărie. Susţine că este grav bolnav, iar regimul de detenţie îi pune viața în pericol!
Cum încearcă fostul deputat Cristian Rizea să scape din puşcărie. Susţine este grav bolnav, iar regimul de detenţie îi pune viața în pericol!

Cum încearcă fostul deputat Cristian Rizea să scape din puşcărie. În aprilie 2023, fostul deputat a fost expulzat din Republica Moldova şi preluat de poliţiştii români, pentru a executa o pedeapsă de 4 ani şi 8 luni închisoare primită în anul 2019 într-un dosar de corupţie. Cristian Rizea era dat în urmărire internaţională de autorităţile române, după ce a fugit din România pentru a scăpa de o condamnare de 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Citeşte şi: Cât poate câştiga lunar un deţinut în România. Pe lângă bani, zilele de muncă i se scad din pedeapsă

Acum, acesta încearcă să scape din închisoare, unde execută o pedeapsă de 4 ani și 8 luni pentru fapte de corupție, pe motive medicale. Acesta ar încerca să convingă autoritățile că este grav bolnav, iar regimul de detenție îi pune viața în pericol, scrie Gândul. De altfel, la începutul lunii august, sursa citată prezenta, în exclusivitate, imagini în care fostul deputat Cristian Rizea era dat jos din duba folosită pentru transportul deținuților în fața Institutului pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu” din Capitală. Consultul a durat în jur de o oră, după care deținutul a fost dus înapoi la camera sa de detenție, situată în sectorul destinat condamnaților protejați. Surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au declarat că deţinutul ar fi depus, la conducerea închisorii, un set de acte medicale din care reiese că are unele afecțiuni grave.

Cristian Rizea a fost etichetat de conducerea penitenciarului drept un „deținut vulnerabil”, care are nevoie de protecție, astfel că a fost pus sub pază permanentă, cu atât mai mult cu cât un faimos interlop aflat în libertate ar fi reușit să contacteze deținuți periculoși, cărora le-ar fi cerut ca fostul deputat să fie bătut sau supus unor abuzuri sexuale, drept pedeapsă pentru că a jignit un vlogger care îi era prieten!