Cum încurajează Nicuşor Dan donarea de sânge în Capitală. „Cei care vor dona vor primi bilete la Untold sau Neversea”

Primarul general Nicuşor Dan i-a îndemnat pe bucureşteni să doneze sânge, spunând că acest gest ajută la însănătoşirea şi salvarea altor oameni.

14 iun. 2022, 17:01
Cum încurajează Nicuşor Dan donarea de sânge în Capitală. „Cei care vor dona vor primi bilete la Untold sau Neversea”

Mai mult, Nicuşor Dan a anunţat că persoanele care vor dona sânge în perioada următoare vor primi bilete la Untold sau Neversea.

”Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorilor de Sânge, îndemn bucureştenii care pot s-o facă să doneze sânge, ajutând la însănătoşirea şi salvarea altor oameni! Tot cu acelaşi prilej, vă anunţ că în perioada 18-19 iunie, Caravana mobilă a Campaniei Blood Network ajunge în Bucureşti”, a mai transmis primarul.

Primăria Capitalei, Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi organizatorii Untold şi Neversea invită bucureştenii să doneze sânge la Centrul Mobil de Donare, care va fi amplasat în parcarea din str. Biserica Enei (zona Universitate, fântâna de la Facultatea de Arhitectură).

Centrul va fi deschis între orele 8.00 şi 15.00, iar cei care donează vor primi bilete la festivalurile Untold sau Neversea.

”Reamintesc faptul că Primăria Capitalei a semnat în urmă cu trei luni un protocol pentru doi ani de zile cu Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională, prin care se angajează să promoveze donarea de sânge şi componente sanguine în Bucureşti, inclusiv în instituţiile aflate în subordine”, a mai transmis primarul general.

Citeşte şi: Al doilea caz de variola maimuţei în România

Ministerul Sănătăţii încurajează donarea de sânge

„Ziua Mondială a Donatorului de Sânge reprezintă prilejul de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge.
Ministerul Sănătății face apel pentru donarea voluntară de sânge și mulțumește tuturor celor care au înțeles importanța actului donării, ajutând bolnavii să supravieţuiască prin gestul lor. Necesitatea de a dispune de sânge şi produse de sânge sigure pentru transfuzii este esențială pentru salvarea de vieți.
Ministerul Sănătății urmărește eficientizarea activității sistemului național de transfuzie sanguină. Este nevoie de o permanentă dezvoltare și reformare în acest domeniu, iar Ministerul Sănătății împreună cu specialiștii lucrează la un set de măsuri în acest sens.

În cadrul Programului de sprijin pentru reformele structurale (SRSS) privind reorganizarea sistemului de transfuzie realizat în colaborare cu Comisia Europeană, experți români și din alte state membre ale Uniunii Europene lucrează la identificarea unui nou model de creștere a capacității de asigurare a tratamentului transfuzional pentru pacienții care au nevoie și de îmbunătățire a accesului populației la donarea de sânge în cadrul unui program flexibil, adaptat.
Nevoia de sange este universală și obiectivul autorităților este acela de creștere a calității vieții pacienților, însă fără ajutorul donatorilor echipele de medici nu pot atinge acest obiectiv.
„Donarea de sânge este un act de solidaritate. Alăturaţi-vă efortului şi salvaţi vieţi”- Organizația Mondială a Sănătății”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi: Insuficiența cardiacă ucide! Salvează-ți inima. Mergi la medic!