Ardeii sunt printre cele mai populare legume consumate de români. Ardeiul este o leguma larg raspandita si folosita in gastronomie la nivel mondial.
Pentru a asigura producția de ardei, planta trebuie să facă flori și ca acestea să se dezvolte. Specialiștii avertizează că florile ardeiului sunt foarte sensibile la condițiile nefavorabile de mediu și îngrijire. Dacă este prea frig afară, prea cald sau necesitățile privind umiditatea nu sunt îndeplinite, plantele pot avorta florile dintr-un instinct de autoconservare. Același lucru se întâmplă și dacă nu au toți nutrienții necesari, dacă lipsesc polenizatorii sau dacă nu au loc suficient de dezvoltare, potrivit agrointel.ro.
Citește și: Ce să pui în apa cu care uzi florile. Trucul care te ajută să-ți transformi grădina în Rai
Prima cauză la care legumicultorii ar trebui să se gândească dacă nu înfloresc ardeii este temperatura. Ardeii sunt mai sensibili la fluctuațiile de temperatură și tot ce scade sub 16 grade Celsius noaptea poate provoca căderea florilor.
Căldura excesivă este alt factor care poate influența negativ dezvoltarea ardeilor, chiar până la căderea florilor. Dacă aceasta este situația, se poate folosi o plasă de umbrire pentru plante în zilele caniculare.
Dacă frunzele ardeilor încep să se ofilească sau să se îngălbenească, e posibil ca planta să primească mai multă apă decât este necesară, să aibă o lipsă de nutrienți sau să aibă parte de temperaturi prea mari. De aceea, este nevoie de mare atenție pentru a îndeplini condițiile în parametrii corecți.
O altă cauză pentru căderea florilor la ardei este lipsa polenizatorilor. Pentru a-i atrage la cultura de ardei, se recomandă plantarea florilor melifere, atrăgătoare pentru insectele polenizatoare.
Și excesul de apă poate duce la căderea florilor de ardei, dar și la dăunarea plantelor în ansamblu. De ce? Rădăcinile nu mai au acces la oxigen și plantele avortează florile pentru a se salva. Solul la ardei trebuie să fie bine drenat.