Cum îngrijeşti îmbrăcămintea vintage

Eşti o fană a hainelor vintage? În cazul acesta, trebuie să ştii cum să ai grijă de ele în mod corespunzător.

RomaniaTV.net
16 iul. 2014, 11:20
Cum îngrijeşti îmbrăcămintea vintage

Hainele vintage pot fi greu de găsit, dar şi greu de întreţinut. Pe cât sunt de frumoase şi preţioase, pe atât bucuria de a le purta este mai mare. Dar ce faci dacă acestea încep să se deterioreze?

Iată câteva sfaturi de pe eBay care cu siguranţă te vor ajuta să îţi îngrijeşti îmbrăcămintea vintage.

Dacă deţii îmbrăcăminte care este fragilă la umeri, nu o pune pe umeraşe! Împătureşte-o cu grijă şi aşeaz-o pe un raft; în acest fel, eviţi să deteriorezi umerii din cauza gravitaţiei. Acelaşi lucru este valabil şi pentru hainele tricotate.

Sfaturi pentru reorganizarea garderobei

Nu ţine hainele în soare când nu le porţi! Lumina ultravioletă deteriorează materialul în timp.

Ai grijă la molii! Ce poate fi mai neplăcut decât să scoţi din sifonier o rochiţă absolut superbă vintage şi să observi că moliile au stricat-o? Ai grijă, însă, să nu pui pastile pentru molii direct pe haine.

Nu ţine îmbrăcăminte vintage în pungi de plastic! Fibrele naturale se extind şi se contractă la schimbarea temperaturilor, iar dacă sunt închise în plastic, materialul nu poate „respira”.

Ai grijă de hainele vintage când le porţi! Fără să îţi dai seama, poţi murdări un obiect vestimentar cu mâncare, dacă eşti murdară pe mână sau te poţi freca de un zid.

Nu purta des haine vintage fragile! Dacă ai vreo bluziţă fragilă, cel mai probabil este destul de rară şi nu merită să rişti să o strici. Încearcă să o porţi la ocazii speciale, pentru a nu o deteriora din greşeală.
Ai grijă cum aşezi hainele pe rafturi! Aşează mereu hainele în funcţie de cât de grele sunt – cele mai uşoare trebuie puse deasupra pentru a nu fi „strivite”.

Vezi cum ingrijesti imbracamintea vintage pe cosmopolitan.ro