Cum îngrijeşti pielea uscată şi sensibilă!

Pielea uscată favorizează îmbătrânirea prematură, ducând la apariția liniilor fine și a ridurilor. Pentru a le evita, trebuie să acorzi atenție produselor folosite în îngrijirea pielii. Cremele și loțiunile din comerț sunt eficiente, însă, poți încerca și remediile naturale.

01 iun. 2017, 10:00
Cum îngrijeşti pielea uscată şi sensibilă!

Lapte

 

De cele mai multe ori, pielea este inflamată, deoarece este uscată. Laptele o hidratează în profunzime, pentru că are proprietăți hidratante și antiinflamatoare. De aceea, unele produse de îngrijire personală au ca ingredient principal laptele.

 

Înmoaie un prosop curat în lapte cald. Aplică-l pe față sau pe corp și lasă-l să acționeze 5-10 minute. Clătește cu apă călduță. Repetă acest tratament de 3-4 ori pe săptămână.

 

Ulei de măsline

 

Datorită antioxidanților și acizilor grași, uleiul de măsline este ideal în îngrijirea pielii. În plus, o hidratează și, în același timp, reduce posibilele inflamații, calmându-le.

 

Amestecă o cantitate mică de ulei de măsline cu crema hidratantă pe care-o aplici de obicei pe față. Masează cu vârful degetelor prin mișcări blânde, circulare. Amestecul obținut poate fi aplicat și pe corp, doar că în acest caz înlocuiești crema de față cu una de corp.

 

Miere

 

Este cel mai bun ingredient pentru pielea uscată, deoarece o hidratează în profunzime. În plus, conține antioxidanți și are proprietăți antimicrobiene, ceea ce înseamnă că protejează pielea de diverse microorganisme, care o pot afecta.

 

Aplică mierea pe față sau pe corp  și las-o să acționeze 5-10 minute. Spală-te cu apă călduță, deoarece mierea este lipicioasă. Repetă tratamentul zilnic, mai ales dacă pielea este foarte uscată. Astfel, o menții hidratată.

 

Ulei de nucă de cocos

 

Dacă nu ai încercat niciodată ulei de nucă de cocos pe piele, atunci este timpul s-o faci. Acest ulei este considerat cel mai bun pentru tegument.

 

Aplică ulei de nucă de cocos pe față și pe corp seara, înainte de a merge la culcare. Masează prin mișcări circulare, până intră în piele.

 

Iaurt

 

Vrei ca pielea ta să fie frumoasă și hidratată? Poți obține acest lucru folosind iaurt. Produsul are proprietăți antiinflamatoare, calmând tegumentul iritat. De asemenea, are și efect exfoliant.

 

Alege un iaurt grecesc. Aplică-l direct pe zonele uscate ale pielii și lasă-l să acționeze 15 minute, apoi spală-te cu apă călduță. Repetă tratamentul zilnic, până vezi îmbunătățiri.

 

 

Uleiul de nucă de cocos, aliatul tău împotriva celulitei