Cum îngrijeşti tenul hipersensibil

Soarele dogoritor, căldura și umiditatea nu sunt tocmai prietenii pielii hipersensibile, care vara poate avea de suferit. Pentru a evita petele neplăcute, iritațiile sau roșeața, îngrijește-ți tenul cu simț de răspundere și folosește câteva trucuri de efect care te vor ajuta să arăți impecabil.

09 iul. 2018, 08:58
Cum îngrijeşti tenul hipersensibil

Bea apă cu lămâie zilnic

Pielea sensibilă are nevoie de ajutor atât din exterior, cât și din interior. Începe ziua cu un pahar de apă călduță cu lămâie, care te protejează împotriva excesului de radicali liberi și previne reacțiile alergice cauzate de expunerea la soare. Vitamina C din lămâie furnizează epidermei antioxidanți, prevenind îmbătrânirea prematură. Pielea va deveni mai luminoasă, iar roșeața cauzată de praf și căldură se va estompa.

Aplică cremă cu SPF înainte să ieși din casă

Crema cu factor de protecție solară nu se folosește doar la plajă sau atunci când mergi la ștrand. Vara, este foarte important să nu ieși din casă fără să aplici pe piele o loțiune protectoare. Există produse special create pentru tenul sensibil, pe bază de oxid de zinc și dioxid de titan. Aplică crema întodeauna cu jumătate de oră înainte să ieși din casă, pentru a-i da timp să intre bine în piele.

Renunță la fardurile prea dure

Tenul sensibil încărcat cu fond de ten, pudră și mult prea multe produse cosmetice se va irita rapid. Lasă pielea să respire, ca să o menții sănătoasă. Uniformizează nuanța pielii cu o simplă cremă colorantă și rezumă-te la un strat subțire de pudră translucidă și puțin fard de obraz. Alege produse dermatocosmetice, fără parabeni și parfumuri, special concepute pentru problemele epidermei. Evită fardurile rezistente la apă, care deși se mențin intacte timp îndelungat, au în compoziție ingrediente care pot cauza reacții alergice.

Curăță pielea delicat

Folosește o apă micelară sau un lapte demachiant special pentru tenul sensibil și hipersensibil. Când îți simți tenul încărcat, pregătește un gomaj delicat, din ingrediente naturale, care nu irită pielea. Amestecă 2 lingurițe de zahăr brun cu 2 lingurițe de miere sau ulei de măsline și exfoliază ușor fața, fără a freca cu putere. Clătește cu apă călduță. Uită de loțiunile cu alcool, care sunt mult prea agresive pentru pielea ta.

Hidratează cu ulei de cocos

Vara, uleiul de cocos face minuni pentru pielea sensibilă. Are proprietăți antibacteriene, ameliorează simptomele acneei și reface epiderma după expunerea la soare. Grăsimile saturate din acest ulei hidratează în profunzime, lăsând tenul moale și catifelat. Netezesc ridurile fine, dând luminozitate chipului. Pentru că e bogat în antioxidanți, micșorează porii dilatați și ajută la prevenirea îmbătrânirii premature și a petelor. Aplică o cantitate mică de ulei pe pielea curată înainte de culcare și masează delicat până se absoarbe complet.

Măști hrănitoare

*Pepene galben pentru revitalizare

Încearcă o mască cu pepene galben, ideală pentru tenul sensibil. Acesta ajută la menținerea elasticității pielii și hidratează intens epiderma. Ai nevoie de 1-3 felii de fruct: pasează miezul și amestecă-l cu jumătate de pahar de suc de portocale și 2 lingurițe de ulei de cocos. Aplică pasta obținută pe tenul curat și las-o să acționeze 10-15 minute. Clătește cu apă călduță.

*Pepene roșu pentru calmarea roșeții

Combină un albuș cu 2 lingurițe de iaurt și 2 lingurițe de suc de pepene roșu sau bine pasat la blender. Aplică masca pe pielea curată și las-o să acționeze 15-20 de minute. Clătește cu apă călduță.

TRUC CPF

Pulverizează puțină apă termală pe pielea înroșită de la soare, pentru a calma iritațiile și echilibra pH-ul epidermei.

Cum să ai încredere în cel de lângă tine?