Cum întârzii albirea părului. Metoda este foarte SIMPLĂ

Toate femeile se confruntă cu această problemă mai devreme sau mai târziu, este un proces prin care trecem cu toții, însă trebuie să afli și partea bună a lucrurilor: poți întârzia albirea părului cu ajutorul uleiurilor esențiale și cu o dietă echilibrată. 

14 nov. 2014, 10:51
Cum întârzii albirea părului. Metoda este foarte SIMPLĂ

Tratament cu ulei de cocos

Uleiul de cocos a fost și este lăudat în mai multe rânduri pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății, asupra părului și pielii. Tot uleiul de cocos poate fi de ajutor dacă vrei să întârzii cât mai mult albirea firelor de păr. Amestecă patru linguri de ulei de cocos cu zeama unei jumătăți de lămâie și aplică preparatul la rădăcini, apoi lasă-l să acționeze timp de jumătate de oră. La final, spală-te pe cap ca în mod obișnuit. Repetă acest tratament de două ori pe săptămână.

La fel poți face folosind doar uleiul de cocos: seara, înainte de culcare, masează-ți scalpul cu ulei de cocos, pe care îl lași să acționeze toată noaptea (eventual poți acoperi perna pe care dormi cu un prosop mai mare, ca să nu murdărești așternuturile cu ulei). De dimineață spală-te pe cap ca în mod obișnuit.

Tratament cu agrișe indiene

Fructul amla, cunoscut și sub numele de agrișă indiană este folosit de sute de ani în ayurveda pentru beneficiile sale pentru sănătate și, în același timp, pentru a întârzia cât mai mult apariția firelor albe. Ai nevoie doar de câteva fructe ca să faci o pastă din ele, pe care o aplici apoi la rădăcini în mod regulat. Dacă nu reușești să găsești fructele, poți cumpăra esențe sau suplimente cu amla care pot fi la fel de folositoare.

Și rozmarinul întârzie albirea părului

Rozmarinul este foarte bun pentru a opri căderea părului, dar nu numai! Fă o infuzie din 50 g rozmarin uscat și (opțional) 50 g de salvie uscată, la 500 ml de apă. Dă apa în clocot, adaugă plantele uscate, apoi acoperă oala cu un capac sau o farfurie și lasă la infuzat 10-15 minute. După ce s-a răcit infuzia, clătește-ți părul cu ea, după șamponare. O poți folosi de fiecare dată când îți speli părul.

Uleiul esențial de morcovi poate întârzia albirea părului

Cu siguranță poți găsi la plafar ulei esențial de morcov. Trebuie doar să amesteci o linguriță de ulei esențial de morcovi cu 2-3 linguri de ulei de cocos și să aplici preparatul la rădăcini, apoi să lași să acționeze jumătate de oră. Îți poți masa și scalpul atunci când o aplici, ca să îmbunătățești circulația la nivelul scalpului. La final, spală-te pe cap ca în mod obișnuit.

Citeşte mai mult pe avantaje.ro