Cum intenționează Volodimir Zelenski să reconstruiască Ucraina: „Avem planuri clare”

Liderii politici de la Kiev discută cu oficialii europeni și americani despre strategiile de război împoriva Rusiei, dar și despre planurile de refacere a țării, după ce conflictul militar se va încheia. Astfel, președintele Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj despre reclădirea Ucrainei. 

18 apr. 2022, 10:47
Cum intenționează Volodimir Zelenski să reconstruiască Ucraina: „Avem planuri clare”

În ultimele săptămâni, Volodimir Zelenski a transmis în repetate rânduri mesaje alarmante cu privire la posbilitatea extinderii războiului și despre necesitatea integrării țării sale în UE, după ce și-a luat gândul de la NATO. Duminică, oficialul de la Kiev a revenit cu un mesaj pe Twitter în care a anunțat planurile de reconstrucție a Ucrainei, informează Reuters.

Strategia de reclădire a Ucrainei depinde în mare măsură de relația cu Fondul Monetar Internațional (FMI). Zilele acestea, Zelenski a avut o întâlnire cu șefa instituției internaționale, Kristalina Georgieva.

„Am discutat cu directorul general al FMI, Georgieva, problema asigurării stabilităţii financiare a Ucrainei şi pregătirile pentru reconstrucţia de după război. Avem planuri clare deocamdată, precum şi o viziune asupra perspectivelor.

Sunt sigur că cooperarea dintre FMI şi Ucraina va continua să fie fructuoasă”, a transmis Volodimir Zelenski, pe Twitter.

 

Ce planuri au liderii politici de la Kiev

 

Întrevederea dintre Volodimir Zelenski și Kristalina Georgieva, respectiv planurile de viitor pentru reconstrucția Ucrainei, au fost confirmate de către oficialul FMI.

„Mulțumesc pentru conversația foarte bună de astăzi. Sprijinul economic pentru partenerii din Ucraina este esențial pentru punerea bazelor în vederea reconstrucției unei Ucraine moderne și competitive”, a declarat oficialul FMI.

Punerea bazelor cooperării Ucrainei cu FMI a fost anunțată de săptămâna trecută, de către premierul de la Kiev, Denis Șmigal. El a declarat că va participa la reuniunile Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale de al Washington și că are în plan obținerea sprijinului financiar necesar pentru țara sa, afectată în prezent de război.

Între timp, Volodimir Zelenski este hotărât să continue războiul. Președintele de la Kiev a anunțat că nu va ceda din teritorii, de dragul păcii.