Cum iroseşti banii familiei crezând că-i economiseşti

Înainte de a intra în criză, doar bătrânii petreceau ore în şir pe mijloacele de transport în comun să ajungă la o piaţă mai ieftină pentru a face economie. Însă colţii ascuţiţi ai depresiunii economice îi obliga pe tot mai mulţi români să procedeze exact la fel. Numai că, din dorinţa de a face economie cu orice preţ, ajung ca pe termen lung să scoată mai mulţi bani din buzunar.

RomaniaTV.net
16 iul. 2012, 06:51
Cum iroseşti banii familiei crezând că-i economiseşti

Spre exemplu, sunt soferi care merg sa-si cumpere benzina de la un dealer cu preturi mici, insa in final platesc mai mult, mai ales daca distanta pana la statie este una foarte mare. Iata cele mai comune 6 greseli pe care le fac oamenii care in incercarea de a face economie.

1. Cu produsele gratis, te pacalesti ca faci economie

Multi se dau in vant dupa promotiile la 2 produse cumparate, cel de-al treilea e gratis. Este adevarat, insa asta iti scoate din buzunar mai multi bani  decat iti bugetasei. Si, la urma urmei, chiar ai nevoie de 3 produse in urmatoarele saptamani? Insa, dorinta de a face economie si lacomia ii fac pe oameni sa cumpere mult mai mult decat si-au propus initial.

2. In magazine de genul „totul la X lei” nu faci economie

Aceste magazine au proliferat in ultimii ani in Romania. Romanii se bucura ca-si pot achizitiona o multime de produse la preturi foarte mici. Insa, multe din aceste lucruri se dovedesc a fi nefolositoare si, astfel, cumparatorii arunca banii pe fereastra. In plus, unele dintre ele ar putea fi chiar periculoase pentru ca nimeni nu le-a testat astfel ca, de fapt, s-ar putea sa platesti cu mult mai mult decat pretul produsului daca il folosesti. Nici calitatea unora dintre produse nu e garantata, astfel incat se pot strica foarte repede si, deci, ai aruncat banii pe fereastra.

3. Cumparand en-gros, iei mai ieftin, dar mult. Deci nu economisesti

Este adevarat ca pretul unei singure unitati este mai mic decat daca il achizitionezi dintr-un magazin, insa daca nu consumi absolut toate produsele atunci risipesti banii. Iar toate aceste produse iti si aglomerezi casa cu ele, astfel incat de impiedici de ele la fiecare pas. In final, scoti mai multi bani din buzunar, mai ales daca unele dintre produse isi pierd termenul de valabilitate si, astfel, trebuie sa le arunci la gunoi.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro