Cum îşi fac instituţiile de stat curăţenie de milioane de lei

Instituţiile statului vor să lucească de curăţenie. Asta dacă e să ne luăm după sumele cheltuite de ministere sau de companii de stat pe serviciile de curăţenie. Mai mult, există diferenţe uriaşe între sumele cheltuite în acest scop de către diverse instituţii, relatează România TV.

RomaniaTV.net
28 mai 2012, 08:46
Cum îşi fac instituţiile de stat curăţenie de milioane de lei

Maniacii curăţeniei sunt cei de la Registrul Auto Român care au alocat nu mai puţin de 2,3 milioane de lei în 2012 pentru a cumpăra detergenţi, mopuri, hârtie igienică şi alte produse necesare păstrării curăţeniei.

Conform licitaţiilor publice anunţate, o altă instituţie care alocă sume imense pentru curăţenie este Ministerul Agriculturii, care vrea să cheltuiască la acest capitol 5,2 milioane de lei pe patru ani, adică 1,3 milioane într-un an.

Cheltuieli importante a contractat şi Complexul Energetic Rovinari care anunţă cheltuirea a 943.000 de lei pentru curăţenie în 2012.

În schimb, alte instituţii par să se descurce foarte bine şi fără sume atât de mari.

Astfel, subordonaţii lui Leonard Orban la Ministerul Afacerilor Europene au nevoie de numai 70.000 de lei anual pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii de igienă. Nici Institutul Ana Aslan, instituţie ce are ca obiect cercetarea medicală, nu cheltuie prea mult pe săpun şi detergenţi, fiind vorba de 77.000 de lei în 2012.