Cum îşi petrece timpul Ion Iliescu. Fost preşedinte îşi scrie memoriile şi se uită la snooker şi tenis la TV

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, n-a mai fost văzut în spaţiul public de mai bine de cinci ani. Ultima ieşire a fost în vara lui 2017, când a fost chemat la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul Mineriadei.

16 aug. 2022, 09:45
Cum îşi petrece timpul Ion Iliescu. Fost preşedinte îşi scrie memoriile şi se uită la snooker şi tenis la TV

Ion Iliescu are 92 de ani și de mai bine de cinci ani stă departe de spaţiul public. Apropiații lui Ion Iliescu au declarat pentru Digi24.ro că, în ultimii ani, fostul preşedinte al României a ieșit din casă doar pentru plimbări în jurul casei, pentru a merge la spital, la controale de rutină, și pentru câteva intervenții chirurgicale.

“Mai iese la scurte plimbări, dar aproape de casă. La munte nu a mai fost de câțiva ani, nici măcar la Festivalul Enescu nu a mai fost, deși e un fidel meloman”, a povestit senatorul Ionuț Vulpescu, un apropiat al fostului preşedinte.

Vulpescu a mai povestit că Ion Iliescu “nu se mai uită de câțiva ani la talk-show-uri politice”, singurele emisiuni televizate pe care le urmărește cu fidelitate fiind transmisiunile meciurilor de snooker și tenis. Iliescu este un fan al jucătorului Ronnie O’Sullivan, pe care l-a întâlnit la București în 2015, la turneul organizat de Adrian Thiess, atunci când “au stat mult de vorbă”.

Când nu se uită la emisiuni sportive, Ion Iliescu scrie. În scurt timp va termina de redactat volumului 2 din Memoriile sale, care va conține perioada dintre Revoluția din 1989 și prezent.

Citeşte şi: Ion Iliescu riscă să rămână fără certificatul de revoluţionar. O cerere în acest sens a fost depusă la Tribunalul Bucureşti

„E principala activitate pe care o are acum președintele Iliescu. Citește, face fișe, și scrie la volumul doi al amintirilor sale”, a mai spus Vulpescu.

Citeşte şi: Ion Iliescu, acuzat de infracţiuni contra umanităţii. Dosarul Revoluţiei a fost retrimis în instanţă