Cum îşi recuperează banii românii care aveau programate vacanţe în China. Anunţul făcut de autorităţi

Românii care și-au cumpărat vacanțe în China își pot recupera integral banii, însă nu beneficiază și de despagubiri suplimentare a anunțat Departamentul pentru Turism. Din cauza virusului ucigaș, China a suspendat organizarea de pachete turistice.

30 ian. 2020, 15:25
Cum îşi recuperează banii românii care aveau programate vacanţe în China. Anunţul făcut de autorităţi

Românii care au cumpărat pachete turistice în China, în zonele afectate de coronavirus, îşi pot primi integral banii înapoi. După cum anunţă Departamentul pentru Turism din cadrul Ministerului Turismului şi Economiei, toţi cei care au făcut astfel de achiziţii au dreptul să anuleze contractul, înainte de începerea vacanţei, în cazul în care apar circumstanţe inevitabile legate de zona de destinaţie sau de zonele din apropierea acesteia, mai ales dacă acestea pot duce la punerea în pericol a sănătăţii.

În China, încă din data de 27 ianuarie sunt suspendate serviciile de turism, printr-un ordin al Ministerului Culturii şi Transporturilor. Furnizorii de servicii turistice sunt nevoiţi acum să îşi ofere serviciile celor care îşi anulează vacanţele şi îşi cer banii înapoi.

Cel puţin trei luni vor fi necesare pentru a testa dacă un vaccin împotriva noului tip de coronavirus (2019-nCov) este eficient, a declarat renumitul epidemiolog chinez Li Lanjuan.

Citeşte şi Circa 7.000 de persoane blocate pe o navă de croazieră la Civitavecchia, din cauza a două cazuri de infectare cu noul coronavirus

Epidemia de coronavirus, care a izbucnit în oraşul central Wuhan în luna decembrie, s-a soldat cu 170 de morţi, din cele peste 7.711 cazuri de contaminare înregistrate în ţară, au anunţat joi autorităţile chineze.

China se confruntă în prezent cu perioada de vârf a cazurilor confirmate. Odată cu implementarea măsurilor de prevenţie şi control, numărul viitoarelor infecţii va fi semnificativ redus, a mai spus Li Lanjuan, academician al Academiei Chineze de Inginerie.

Miercuri, Consulatul Rusiei din provincia Guangzhou a anunţat că Rusia şi China colaborează pentru a dezvolta un vaccin împotriva noului tip de coronavirus, iar experţii din Beijing au predat deja genomul acestui virus unor cercetători din Moscova.