Cum îţi afectează corpul consumul de alcool

In functie de ce sex ai, de cat ai dormit, de cat ai mancat, dar si in functie de alti factor, consumul de alcoolul are un impact diferit de la organism la organism.

31 mai 2015, 09:21
Cum îţi afectează corpul consumul de alcool

In functie de sex

Femeile reactioneaza mai rau la alcool decat barbatii, iar aceasta afirmatie nu are nicio urma de sexism in ea. Un studiu realizat de un profesor de la Scoala de Sanatate Publica din cadrul Universitatii Texas (SUA) arata ca enzima dehidrogenaza aldehida (ALDH) care descompune alcoolul in stomac este mai putin eficienta la femei decat la barbati. Din acest motiv doua pahare de alcool ametesc, de regula, mai repede o femeie decat un barbat.

In functie de silueta

Greutatea corporala conteaza la randul ei in procesul de metabolizare a alcoolul. Practic, cu cat ai mai putine kilograme, cu atat ai nevoie de mai putin alcool pentru a te imbata. Pur si simplu, alcoolul nu are atat de mult „spatiu” sa circule in corpul unei persoane subtiri, comparativ cu corpul unui om inalt si supraponderal sau obez.

In functie de cat ai mancat inainte

Se stie deja ca omul se imbata mai repede pe stomacul gol decat dupa ce a luat o masa copioasa. Motivul exact: alcoolul ajunge mai repede in sange atunci cand nu ai mancat inainte sau ai mancat prea putin decat atunci cand ai burta plina. Asadar, la iesirile in oras, mananca mai intai si apoi bea alcool. Daca ai baut alcool inainte sa mananci, nu va mai conta cat consumi dupa la masa, caci pana termini tu de mancat alcoolul va fi ajuns deja in sangele tau si vei fi deja ametit.

Citeste continuarea pe Lyla.ro