Cum îţi afectează ridurile expresiile fetei

Ridurile si chiar si liniile fine deranjeaza nu doar din punct de vedere estetic, ci si social, pentru ca fac ca emotiile si starea de spirit transmise de expresiile faciale sa fie mai greu de inteles de cei din jur.

14 aug. 2015, 04:53
Cum îţi afectează ridurile expresiile fetei

La intrunirea anuala a Asociatiei pentru Stiintele Psihologiei din SUA s-a discutat despre modul in care ridurile de pe fata unei persoane ingreuneaza intelegerea trairilor si a emotiilor acesteia, scrie LiveScience. Discutia a pornit de la un studiu efectuat recent prin care un grup de voluntari au fost pusi sa se uite la 64 de fotografii cu chipuri de om si au fost rugati sa evalueze fetele in functie de emotiile transmise prin expresiile faciale.

Concluzia studiului efectuat de cercetatorul Carlos Garrido de la Universitatea de Stat din Pennsylvania a fost ca persoanele cu riduri par mai suparate, mai mahnite si mai triste. Motivul: ridurile de pe fata dau impresia de „gura cazute”, iar ridurile de pe frunte de incruntare.

Garrido atrage atentia ca rezultatele studiului sau pot influenta modul in care sunt tratate persoanele mai in varsta in centrele medicale, pentru ca prezenta ridurilor poate impiedica doctorii care le trateaza sa interpreteze nivelul exact al durerii cauzate de o problema medicala.

Continuarea pe Lyla.ro