EVALUARE NATIONALA 2015: Cum îţi ajuţi copilul să treacă peste examene

EVALUARE NATIONALA 2015: Cand vine momentul examenelor importante din viata copilului, emotiile te coplesesc si pe tine ca parinte si nu stii cum sa reactionezi pentru a-l ajuta sa treaca mai usor peste aceste ele.

11 mai 2015, 06:25
EVALUARE NATIONALA 2015: Cum îţi ajuţi copilul să treacă peste examene

EVALUARE NATIONALA 2015: Reusita la examene este un succes si pentru tine. De aceea, iti faci multe griji si tinzi sa te implici excesiv pe tot parcursul pregatirii scolare a adolescentului. Pe de alta parte, ti-ai dori sa nu-i transmiti starea ta si sa nu-l stresezi suplimentar. Exista cateva strategii pentru a trece impreuna cu bine peste incercarile examenelor.

Acorda-i  increderea

Nu este usor pentru un tanar sa dea piept cu un munte de informatii pe care trebuie sa le parcurga in cateva luni. Incearca mai intai sa-l calmezi, spunandu-i ca va reusi si ca ai incredere in fortele lui. Ii va prinde bine sa te stie de partea lui si nu va mai simti ca duce singur tot greul examenelor. Povesteste-i cum a fost aceasta experienta pentru tine, cand erai copil, si la ce trucuri apelai pentru a invata mai usor.

Continuarea pe Lyla.ro

Citeşte şi Educaţie copii: 20 de vorbe sau fapte ale părinţilor care induc copiii în eroare