Cum îţi ajuţi copilul să treacă peste examene

Când vine momentul examenelor importante din viaţa copilului, emoţiile te copleşesc şi pe tine ca părinte şi nu ştii cum să reacţionezi pentru a-l ajuta să treacă mai uşor peste acestea.

RomaniaTV.net
30 apr. 2012, 09:08
Cum îţi ajuţi copilul să treacă peste examene

Reuşita la examene este un succes şi pentru tine. De aceea, îţi faci multe griji şi tinzi să te implici excesiv pe tot parcursul pregătirii şcolare a adolescentului. Pe de altă parte, ţi-ai dori să nu-i transmiţi starea ta şi să nu-l stresezi suplimentar. Există câteva strategii pentru a trece împreună cu bine peste încercările examenelor.

Acordă-i încredere

Nu este uşor pentru un tânăr să dea piept cu un munte de informaţii pe care trebuie să le parcurgă în câteva luni. Încearcă mai întâi să-l calmezi, spunându-i că va reuşi şi că ai încredere în forţele lui. Îi va prinde bine să te ştie de partea lui şi nu va mai simţi că duce singur tot greul examenelor. Povesteşte-i cum a fost această experienţă pentru tine, când erai copil, şi la ce trucuri apelai pentru a învăţa mai uşor.

Fără cicăleală

Pentru a nu-l supune unui stres în plus, încearcă să nu-l sufoci cu sfaturi, ci doar să-l corectezi atunci când crezi că nu se dedică suficient studiului. Explică-i faptul că nu-i ceri decât să facă tot ce poate pentru a se pregăti la fiecare materie în parte.

Citiţi aici mai mult