Cum îţi controlează culorile viaţa

Pentru o clipă imaginează-ţi că există undeva un buton imens care, odată apăsat, vă pune în mişcare un dispozitiv ce va distruge planeta. Vizualizează butonul. Ce culoare are? Pentru cei mai mulţi dintre oameni culoarea butonului este roşie din acelaşi motiv pentru care sabia lui Darth Vader este roşie. Deşi încă ştiinţa nu poate încă explica, mintea şi corpul uman reacţionează la 2 culori, roşu şi albastru.

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 21:02
Cum îţi controlează culorile viaţa

În diferite situaţii roşul sau albastrul pot să-ţi ofere un avantaj nedrept

Se pare că roşul îţi oferă un plus în ochii arbitrilor. În timpul Olimpiadei din 2004 arbitrii au acordat mai multe puncte sportivilor în roşu, mai ales în sporturi precum boxul sau lupte greco-romane. Un studiu separat la care au participat arbitri de taekwondo care priveau dispute între competitori îmbrăcaţi în roşu şi albastru, apoi au văzut aceleaşi meciuri însă culorile au fost schimbate prin procese digitale. S-a descoperit că atunci când erau în roşu atleţii aveau cu 13% şanse de a primi puncte în plus.

În cazul în care credeţi că oamenii au fost cei care au asociat culoarea roşie de putere pentru ca aşa au fost educaţi, atunci oare de ce maimuţele reacţionează la roşu? Într-un experiment, cercetătorii s-au îmbrăcat în roşu, albastru sau verde înainte de a le da unor maimuţe să mănânce. Şi, în vreme ce maimuţele i-au tratat cu indiferenţa pe cercetătorii îmbrăcaţi în albastru sau verde, la apariţia celor îmbrăcaţi în roşu au reacţionat ca şi cum ar fi în primejdie. Deci, până şi pentru animale roşu înseamnă pericol. Iar pericol înseamnă putere.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro