Cum îţi convingi copilul sa mănânce fructe şi legume

Nu-i plac legumele verzi şi fructele acrişoare... de fapt, ai impresia că nu-i place nimic. Nu e ceva grav, totul se învaţă. Trebuie să ai răbdare şi să-l înţelegi.

RomaniaTV.net
10 oct. 2013, 11:19
Cum îţi convingi copilul sa mănânce fructe şi legume

Fiecare masă este o provocare pentru nervii tăi şi crezi că ai epuizat toate metodele paşnice pentru a-l convinge pe micuţul tău să pape cât mai variat şi mai sănătos? Învaţă din experienţa altor mămici, ale căror trucuri au dat rezultate bune.

6 retete care ii cresc IQ-ul

Copilul nu vrea legume

Mămicile ştiu că acest aliment reprezintă o sursă de vitamine şi fibre foarte importantă pentru copilaş. Dar micuţul nu este interesat de aceste aspecte şi nu va fi uşor de convins că, deşi sunt deloc apetisante la prima vedere, legumele îi sunt necesare. Ce e de făcut? Iată câteva strategii pentru a-l păcăli să le pape şi să le accepte treptat.

Fructe si legume de toamna pentru micuti

Legume camuflate. Dacă încerci să le faci mai puţin vizibile, poţi avea şansa nesperată să nu le mai respingă. Dacă îi plac sosurile sau orezul, te poţi folosi de acest camuflaj pentru a strecura în mâncare legumele pe care de obicei le respinge. Deşi pare un truc cu şanse minime de izbândă, nu este deloc aşa. Copilul este atras de mâncarea preferată şi ignoră adaosurile.

Porţii miniaturale. Nu trebuie să rişti un refuz prompt din partea copilului la simpla vedere a farfuriei cu mâncare.

Citeste cum il convingi sa manance fructe si legume pe mami.ro.