Cum îţi convingi iubitul să ţineţi o dietă împreună

Ai început o dietă şi vrei ca iubitul să ţi se alăture? Iată cum să îl convingi să ţineţi dieta împreună.

30 sept. 2014, 07:09
Cum îţi convingi iubitul să ţineţi o dietă împreună

Atunci când începem o dietă este important să nu cădem pradă ispitei de a trişa. Pentru multe persoane acest lucru poate fi destul de dificil, în special dacă locuiesc cu cineva care, deşi le susţine, nu ţine aceaşi dietă.

Este recomandat ca atunci când vrei să îţi schimbi alimentaţia, să faci curăţenie în bucătărie pentru a scăpa de mâncărurile la care ai decis să renunţi, însă nu poţi face acest lucru dacă stai cu iubitul. Din acest motiv, poate vrei să încerci să îl convingi să ţină şi el o dietă… dar cum faci asta?

Cum sa te descurci ca singura vegetariana din familie

În primul rând, trebuie să ai grijă cum îl abordezi. Nu este corect faţă de el să îl obligi să ţină o dietă doar pentru ca ţie să îţi fie mai uşor. Explică-i motivele pentru care ai decis să îţi schimbi alimentaţia şi concentrează-te pe anumite aspecte care l-ar interesa şi pe el. Indiferent dacă ţii un regim vegetarian din dragoste pentru animale, dieta X pentru fii mai sănătoasă sau dieta Y pentru a da jos câteva kilograme, dacă vrei ca el să ţi se alăture este nevoie să vrea cu adevărat, nu să fie obligat.

Apoi, stabiliţi nişte obiective clare şi realiste care să vă motiveze pe amândoi. Dacă mâncaţi zi de zi carne şi decideţi să fiţi vegetarieni, poate că vă va fi greu să renunţaţi dintr-o dată. La fel şi în cazul mâncărurilor nesănătoase de tip fast food. Pentru început, puteţi renunţa la câte un aliment pe săptămână sau să ţineţi dieta o zi pe săptămână, apoi două, apoi trei şi aşa mai departe.

Vezi cum iti convingi iubitul sa tineti o dieta impreuna pe cosmopolitan.ro.