Cum îţi cureţi corect ochelarii. Un lucru pe care îl faci frecvent îi poate distruge

Recunoaște că atunci când lentilele de la ochelari se murdăresc, le ștergi cu ce ai la îndemână: un colț de la cămașă, de la eșarfă sau cu o batistă din hârtie. Dacă te-ai întrebat de ce ai ochelarii zgâriați sau nu vezi foarte clar, primul lucru la care trebuie să te gândești este că nu i-ai curățat corect. Și nu-ți imagina că ai nevoie de cine știe ce produse speciale. E mai ușor decât ți-ai imaginat.

18 feb. 2015, 08:24
Cum îţi cureţi corect ochelarii. Un lucru pe care îl faci frecvent îi poate distruge

Folosește apă caldă și săpun!

Cel mai simplu și eficient mod de a-i curăța este să speli lentilele cu apă călduță și săpun și apoi să le ștergi cu o batistă din microfibră. E bine să o ai tot timpul în tocul pentru ochelari, deoarece o poți folosi și fără să speli ochelarii, cu condiția să eviți frecarea prea tare a lentilei. Batista din microfibră e recomandată pentru curățarea tuturor tipurilor de lentile, fie că sunt din sticlă sau din plastic.

În cazul în care ai lentile de plastic, pentru a te bucura de ele cât mai mult, specialiștii recomandă soluția de curățare a lentilelor și apoi ștergerea lor cu batista din microfibră (nu e indicat să folosești apă, pentru că atunci când le ștergi, vor rămâne urme). 

De evitat:

  • Batista din hârtie, deoarece, în timp se vor observa zgârieturi pe lentile. În plus, fragmente microscopice de hârtie vor rămâne pe suprafața lentilei;
  • Dacă lentilele au tratamente specifice (antireflex, durificare etc), orice altă substanță în afara soluției de curățat le poate deteriora, prin dizolvarea stratului tratamentului de suprafață;
  • Nu purta ochelarii pe cap, pentru că va trebui să-i cureți mult mai des, iar lentilele se pot zgâria mult mai ușor;
  • Nu folosi niciun tip de soluție de curățat suprafețe din sticlă (pentru geamuri, de exemplu) sau vreun alt fel de soluție pentru uz casnic.

Citeşte mai mult pe unica.ro