Cum îţi cureţi maşina de zăpadă şi gheaţă. Soluţii rapide de la alcool, la spray-uri speciale pentru dezgheţ

Pentru că iarna a pus stăpânire pe mai multe zone din ţară în ultimele zile, zăpada şi gheaţa îţi pot deteriora maşina dacă nu ştii cum să o cureţi. Există diferite soluţii pentru a scăpa de gheaţa şi zăpada depuse - de la perii, la spirt, sare sau soluţii speciale pentru dezgheţ.

11 ian. 2021, 16:56
Cum îţi cureţi maşina de zăpadă şi gheaţă. Soluţii rapide de la alcool, la spray-uri speciale pentru dezgheţ

Cum îţi cureţi maşina de zăpadă şi gheaţă. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţină cont şoferii în această iarnă, înainte de a porni la drum.

Cum îţi cureţi maşina de zăpadă şi gheaţă cu făraşul din plastic

Cei mai mulţi dintre şoferi folosesc un făraş din plastic pentru a deszăpezi maşinile. La un moment dat, dacă nu eşti atent, este posibil să zgârii vopseaua sau chiar să deteriorezi caroseria. E recomandat să foloseşti făraşul doar când stratul de zăpadă este unul mare.

De asemenea, specialiştii recomandă pornirea motorului pentru ca omătul depus să fie topit şi de căldura degajată de motor. Îndepărtează de pe geamuri, pabriz, lunetă şi apoi de pe capotă şi portbagaj.

Cum îţi cureţi maşina de zăpadă şi gheaţă cu o perie sau o măturică

Specialiştii recomandă folosirea unei perii pentru a îndepărta zăpada până când ajunge la un strat subţire. Dacă îţi e teamă că ai putea lovi maşina cu făraşul, atunci poţi folosi o măturică sau o perie cu peri moi. Curăţă plăcuta de înmatriculare, parurile, oglinzile, curăţă parbrizul, geamurile şi luneta.

Cum foloseşti iarna un spray antiîngheţ pentru chedere

Dacă stratul de zăpadă acoperă maşina aproape în totalitate, e posibil ca portierele să nu se deschidă deoarece au îngheţat chederele. Atunci, e indicat să foloseşti un spray pentru dezgheţ care se aplică pe toate componentele din cauciuc sau plastic ale maşinii.

Spray-urile antiîngheţ sunt recomandate doar în cazul în care parbrizul, luneta şi geamurile sunt acoperite de o pojghiţă foarte fină de gheaţă, de până la 2 milimetri. Dacă stratul este mai gros, aceste soluţii sunt ineficiente, conform Click.

Dezgheaţă maşina cu sare sau spirt

Dacă stratul de gheaţă depus pe parbriz este unul gros, înlăturarea acestuia ar putea fi una dificilă. Puteţi folosi sare grunjoasă, iar gheaţa se va topi în câteva minute.

O variantă ar putea fi şi lichidul de parbriz amestecat cu spirt. Toarnă soluţia pe pabriz, iar gheaţa poate fi îndepărtată mai uşor de pe geam cu racleta.

Evitaţi folosirea de lichide fierbinţi sau calde deoarece geamurile se pot sparge din cauza şocului termic.

Soluţii din casă pentru îndepărtarea stratului de gheaţă

Sarea – se vor folosi atât particule fine, cât şi grunjoase care se vor presăra doar pe geamuri. Efectul acesteia este resimţit până la temperatura minimă de minus 9 grade Celsius.

Alcoolul – acesta topeşte zăpada şi face mai uşoară desprinderea gheţii;

Oţetul alb – acidul din oţet împiedică formarea gheţii;

Un magnet mic – pune magnetul pe orificiul încuietorii înainte ca gheaţa să se formeze;

Sprayuri speciale pentru dezgheţ – acestea conţin o substanţă care facilitează ungerea încuietorii.

Cum îţi cureţi maşina de zăpadă şi gheaţă. Soluţia găsită de americani

Angajații companiei State Line din orășelul Waverly din partea de nord a statului american New York, care se ocupă cu vânzarea automobilelor prin licitaţie, în fiecare an se confruntă cu probleme de curăţare a zăpezii de pe vehiculele care stau afară.

În ultima vreme, curăţarea celor peste 7.000 de maşini poate fi o muncă istovitoare, aşa că angajaţii au găsit o soluţie mai rapidă şi uşoară. Înlătură zăpada cu un excavator.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paul Barber (@paul.barber21)

Citeşte şi: Replica Marelui Canion, pe planeta Marte. Imagini uimitoare publicate de NASA, cu minunile de pe Planeta Roşie VIDEO