Cum îţi dai seama că ai probleme cu ficatul. Semnele care te trimit urgent la medic

Experţii în sănătate avertizează că petele de pe piele pot fi primele indicii că o persoană suferă de o boală hepatică. Astfel, dacă observaţi semne pe braţe şi picioare, mergeţi urgent la medic.

26 ian. 2022, 17:57
Cum îţi dai seama că ai probleme cu ficatul. Semnele care te trimit urgent la medic

Cum îţi dai seama că ai probleme cu ficatul. Excesele culinare cresc riscul de apariţie al bolii hepatice. Petele de pe braţe sau picioare sunt unele dintre cele mai subtile indicii care ar trebuie să te trimită urgent la medic.

Cum îţi dai seama că ai probleme cu ficatul

Citeşte şi De ce ar trebui să te îngrijoreze deficitul de vitamina D. Acestea sunt alimentele care te feresc de cele mai grave boli 

Deşi de multe ori cu corelăm semnele apărute pe piele cu bolile hepatice, trebuie să ştiţi că acestea sunt primele indicii că ai putea avea probleme serioase cu ficatul.

„Modificările cutanate pot fi primul indiciu că o persoană are o boală hepatică. Recunoaşterea acestor semne este crucială pentru diagnosticarea precoce a afecţiunilor ficatului‟, potrivit unui studiu din publicaţia „Cleveland Clinic Journal of Medicine‟.

Experţii în boli rare avertizează că petele de pe braţe, picioare, mâini sau labele picioarelor indică uneori existenţa unor boli hepatice incipiente. Petele sunt mici, albe şi sunt înconjurate de un halou roş, potrivit clickpentrufemei.ro.

Atenţie, acestea pot fi confundate cu uşurinţă de bolile dermatologice. Ceee ce le diferenţiază este faptul aceste pete dispar atunci când se aplică presiune sau atunci când este ridicat membrul afectat.

Potrivit experţilor în sănătate, petele date de bolile hepatice sunt rezultatul inflamaţiei pielii şi venelor. Acest lucru poate interfera cu circulaţia sângelui, ducând la constricţia vaselor mici.

Rareori, sunt provocate de afecţiuni sistemice ca alopecia areată, lichenul plan, tahicardia, limfedemul sau transpiraţia excesivă a mâinilor (hiperhidroza palmară).

În afară de petele pe piele, persoanele care suferă de boli hepatice s-au mai confruntat cu icter, angioame-păianjen, eritem palmar.

Citeşte şi Acesta este cel mai toxic aliment care îţi îmbolnăveşte ficatul. Este mai nociv decât alcoolul