Acesta este cel mai toxic aliment care îţi îmbolnăveşte ficatul. Este mai nociv decât alcoolul

Unul dintre cele mai toxice alimente pentru ficat este zahărul. Potrivit unui studiu realizat în California, zahărul este mai nociv chiar şi decât alcoolul.

29 oct. 2021, 14:36
Acesta este cel mai toxic aliment care îţi îmbolnăveşte ficatul. Este mai nociv decât alcoolul

Cel mai toxic aliment care îți îmbolnăvește ficatul este zahărul, arată un top al celor mai nocive produse alimentare realizat la începutul anului 2020 de Webmd.com.

Acesta este cel mai toxic aliment care îţi îmbolnăveşte ficatul

Potrivit studiilor, se pare că o cantitate mare de zahăr este nocivă atât pentru dinţi, cât şi pentru ficat. Specialiştii spun că ficatul folosește  fructoză pentru a produce grăsime, iar în momentul în care consumăm alimente cu un conținut mare zahăr se produce o acumulare de grăsime care duce la boli hepatice.

Citeşte şi Tratament naturist pentru plămâni. Cum să-ți cureți sistemul respirator în mod natural

Robert H. Lustig, Profesor de Pediatrie la Secția de Endocrinologie din San Francisco, California, a constatat în urma unui studiu că efectele expunerii pe termen lung la zahăr pot fi similare sau chiar mai nocive decât cele ale alcoolului.

La polul opus, printre alimentele care îţi protejează ficatul de află legumele verzi. De asemenea, consumul regulat de fructe de pădure, ceai, mere, nuci, avocado și usturoi fac bine ficatului.

Citeşte şi Beneficiile merisoarelor. Tot ce trebuie sa stii despre ele. Beneficiile murelor pentru digestie, oase si imunitate

Ficatul este cel mai mare organ solid (si singurul care se poate regenera), cea mai mare glanda a corpului uman si are peste 500 de functii esentiale. Parte a sistemului digestiv, ficatul cantareste intre 1,44 si 1,66 kg si principalele sale roluri sunt: productia de bila, absorbtia si metabolizarea bilirubinei, metabolizarea carbohidratilor, depozitarea vitaminelor si mineralelor (A, B12, D, E, K, fier, cupru), filtrarea sangelui.