Cum îţi dai seama dacă ficatul tău este suprasolicitat? 9 sfaturi să-l protejezi

Ficatul este unul dinre cele mai solicitate organe din corp. El este responsabil cu eliminarea toxinelor din organism şi, din fericire, îşi face treaba foarte bine, într-o manieră sigură şi sănătoasă.

05 ian. 2017, 21:17
Cum îţi dai seama dacă ficatul tău este suprasolicitat? 9 sfaturi să-l protejezi

Insa atunci cand ficatul incepe sa fie inconjurt de tesuturi pline de grasime din cauza unei diete deficitare, functionarea sa are de suferit. Adica toxinele nu mai sunt eliminate asa cum se intampla odinioara, iar organismul este pus in pericol.

Tocmai de aceea este important ca ficatul sa nu fie imbibat cu grasime si sa poata functiona corespunzator.

Inainte ca ficatul sa cedeze exista cateva semne de avertizare pe care nu ar trebui sa le ignori. Acestea iti spun ca din cauza dietei nepotrivite ficatul nu-si indeplineste toate sarcinile. Iata semnalele: oboseala cronica, emotii negative, creier incetosat (letargie sau sentimentul de epuizare totala), dureri difuze de cap, migrene, dureri ale incheietuilor sau muschilor, transpiratie excesiva, alergii, acnee sau boli ale pielii, gaze, balonare, dureri abdominale, constipatie, diaree, dezechilibru hormonal. Anxietate, depresie, respiratie urat mirositoare, cresteri inexeplicabile in greutate.

Aceste simptome pot parea prea generale insa daca ai mai mult de trei in aceleasi timp poate sa insemne ca ficatul se chinuie sa-si faca treaba. Vestea buna este ca daca iti dai seama din timp ca ficatul nu-si duce la indeplinire sarcinile poti face cateva schimbari ale stilului de viata astfel incat sa-l repui pe picioare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.