Cum îţi dai seama dacă fiul tău are gripă sau coronavirus şi ce ai de făcut

Simptomele sunt asemănătoare atât în cazul gripei, cât şi în cazul infectării cu coronavirus. Potrivit specialiştilor, la primele semne de boală trebuie să-ţi izolezi copilul acasă şi să iei legătura cu medicul de familie. Dacă starea de sănătate a micuţului tău se agravează, atunci sună imediat la 112. 

RomaniaTV.net
23 aug. 2020, 05:08
Cum îţi dai seama dacă fiul tău are gripă sau coronavirus şi ce ai de făcut

Poate cel mai bun lucru pe care poţi să-l faci pentru copilul tău, atunci când vine vorba de prevenţie, este să-l vaccinezi antigripal. Îm acest fel,  elimini din start posibilitatea ca el să aibă gripă.

„Trebuie să ne vaccinăm antigripal, cred că în momentul ăsta e un element crucial. În momentul în care cineva are simptomatologie primul lucru pe care trebuie să-l facem este să-l izolăm. Dacă vorbim de cei mici, ce trebuie să facem este să nu-l trimitem la şcoală, foarte probabil că nu este sars cov 2.

De multe ori oboseala e importantă, pierderea gustului şi mirosului pot să ne orienteze către infecţia cu SARS COV 2, dar de multe ori e greu să facem această diferenţă, mai ales dacă nu avem pregătirea necesară. Că e gripă, că-i viroză, că-i SARS Cov 2 , nu se tratează cu antibiotic. Dimpotrivă, antibioticele duc la reacţii adverse, la faptul că se creează rezistenţă, deci cu siguranţă nu folosim antibioticul, ar trebui să nu folosim antibioticul şi din punct de vedere legal, fără prescripţie medicală”, spune Dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din Capitală, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Ce s-a întâmplat când elevii au mers la şcoală în timpul pandemiei de gripă din 1918


loading...