Cum îţi dai seama dacă ţi-a fost instalată pe telefon aplicaţia Coronavirus Tracker. La ce informaţii poate avea acces

Mulți utilizatori de iPhone din Statele Unite au observat, în ultima vreme, o nouă setare în cadrul subtab-ului „confidențialitate” al aplicației pentru sănătate pentru iPhone. Cea mai recentă actualizare a sistemului de operare iOS Apple pentru iPhone, iOS13.5, permite monitorizarea evoluţiei coronavirusului.

RomaniaTV.net
20 iun. 2020, 14:04
Cum îţi dai seama dacă ţi-a fost instalată pe telefon aplicaţia Coronavirus Tracker. La ce informaţii poate avea acces

Problema cu această aplicaţie este faptul că se poate transforma într-un Big Brother. Potrivit The New York Times, există riscul ca această aplicaţie să fie utilizată într-o manieră invazivă.

Mulţi posesori de iPhone au remarcat faptul că aplicaţia a fost instalată discret de Apple în ultima perioadă. De aici şi îngrijorarea multora referitoare la respectarea confidenţialităţii cu privire la statutul lor COVID-19.

Una dintre cele mai curioase funcţii ale aplicaţiei este un Tracker pentru Coronavirus. Aplicaţia le pune la dispozitie utilizatorilor cele mai noi informaţii despre pandemie. Astfel, aceştia pot vedea pe hartă care sunt zonele infectate, numărul total al persoanelor infectate şi numărul deceselor cauzate de infecţia cu COVID-19.

Citeşte şi Huawei a depăşit Samsung pentru prima oară în topul producătorilor de smartphone-uri

Totodată, aplicaţia arată şi statisticile cazurilor confirmate de-a lungul ultimelor zile, precum şi lista regiunilor şi ţărilor în care a fost confirmată infecţia persoanelor cu coronavirus. Aplicaţia este conectată la site-ul Universitatii Johns Hopkins, unde sunt monitorizate în timp real toate aceste informaţii.

Software-ul de tracking al noului coronavirus a colectat multe informaţii, printre acestea date de localizare ale cetăţenilor din sute de oraşe din China. Aspectul neplăcut este, însă, că nu au fost puse limite în felul în care aceste informații pot fi folosite. În prezent, autorităţile din unele oraşe actualizează aplicaţiile cu noi caracteristici, sperând că software-ul va fi util şi după terminarea pandemiei.