Cum îţi începi ziua contează: 4 trucuri alimentare care te ajută să dai burta jos

Oamenii de ştiinţă australieni au ajuns la concluzia că un consum zilnic al unei băuturi reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli de inimă.

23 nov. 2022, 01:20
Cum îţi începi ziua contează: 4 trucuri alimentare care te ajută să dai burta jos

Unele trucuri esenţiale pentru viaţa noastră, la care putem recurge în fiecare dimineață, ne pot ajuta să pierdem mult mai rapid grăsimea de pe abdomen.  La studiul efectuat de cercetători au participat 53 de mii de persoane. Aproximativ o cincime dintre participanţi aveau anumite boli sau tulburări ale sistemului cardiovascular.

Cel puțin o ceașcă de ceai pe zi
Concluzia studiului a fost că persoanele care beau cel puţin o ceaşcă de ceai în fiecare zi aveau mai puţine şanse de a suferi de boli cardiovasculare, în special ischemie, accident vascular cerebral, infarct şi insuficiență cardiacă.

Potrivit medicilor, efectul curativ al ceaiului constă în conţinutul ridicat de flavonoide – antioxidanţi din plante care sunt foarte eficienţi în combaterea…
Experții ne recomandă patru trucuri esenţiale, la care putem recurge dimineața pentru a elimina mai uşor grăsimea de pe burtă

Unele trucuri esenţiale pentru viaţa noastră, la care putem recurge în fiecare dimineață, ne pot ajuta să pierdem mult mai rapid grăsimea de pe abdomen, relatează MedikForum, cu referire la publicația ‘Eat This, Not That!’.

Apă cu lămâie
Unul dintre aceste trucuri – susţin experții revistei ‘Eat This, Not That!’ – ar fi consumul în fiecare dimineaţă a unui pahar cu apă cu suc de lămâie.

În cazul consumului de apă cu lămâie, încercările noastre de a pierde în greutate devin mult mai eficiente. Un pahar de apă cu lămâie, pe care îl bem dimineaţa creează sentimentul de saţietate ceea ce ne permite să nu exagerăm cu consumul de alimente la micul dejun și, de asemenea, menține metabolismul sănătos.

Omleta pufoasă, secretele bucătarilor pentru cel mai gustos mic dejun

Cafea neîndulcită
Al doilea truc este să bem cafea neîndulcită. Nu puneți îndulcitori în cafeaua de dimineață, susţin experții. Potrivit datelor studiului realizat, zahărul adăugat în dietă este strâns asociat cu o creștere a grăsimii viscerale, precum și cu grăsimea abdominală, care mărește burta.

Fulgi de ovăz
De asemenea, experții recomandă adăugarea fulgilor de ovăz la smoothie-uri sau la iaurt, chefir, supe dense și alte feluri de mâncare potrivite pentru a slăbi. În acest fel, puteți crește aportul de fibre solubile găsite în ovăz, ceea ce este foarte benefic pentru creșterea bacteriilor prietenoase în intestin.

Cafeaua te ajută să slăbești. Iată trucurile de care nu știai până acum

Proteine la micul dejun
Un alt truc la care putem recurge este consumul de proteine. O porție suplimentară de proteine ​​în timpul mesei de dimineață contribuie la un metabolism activ și, prin urmare, la consumul rapid de grăsimi. Experții ne mai recomandă la micul dejun să adăugăm albușul bătut la cereale sau să bem un shake de proteine.